Con las vacaciones a la vuelta de la esquina, ya podemos empezar a pensar en qué vamos a deleitar y servir a nuestros invitados. Las galletas Speculas son sin duda uno de los clásicos, pero ¿por qué deberías comprarlas este año? Con esta receta, no volverás a pensar en ello. Aquí hay unas galletas de spekulas caseras que son mejores que las originales.
Čeprav se piškoti spekulas po evropskih državah tradicionalno pečejo na miklavževo, nas pravzaprav spremljajo skozi cel december. In da jih letos ne bo treba kupiti, lahko poskusite s pripravo doma. Domači piškoti spekulas so namreč vsaj tako dobri, kot so originalni.
![K domačim speculaas piškotom lahko postrežete tudi piškotno maslo (recept je spodaj).](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/12/7f15849fda02910a39a1b760b6b7de4d-660x825.jpg)
Sestavine za 20 domačih piškotov spekulas:
mezcla de especias
- 1 cucharada de canela
- 1 cucharadita y media de nuez moscada molida
- 1 cucharadita de clavo molido
- 1 cucharadita de jengibre molido
- 1/4 cucharadita de cardamomo molido
- 1/4 cucharadita de pimienta blanca
- 1/4 cucharadita de anís molido
Galletas
- 1 in pol skodelice moke
- 1/4 cucharadita de sal
- 1/2 cucharadita de polvo de hornear
- 3 in pol čajne žličke začimbne mešanice
- 1/2 taza de mantequilla
- 1/2 taza de azúcar moreno
- 1/2 taza de azúcar
- 1 huevo
Priprava domačih piškotov spekulas:
Najprej si pripravite začimbno mešanico. V manjšo skledo vsujte vse začimbe in jih dobro premešajte, da se enakomerno razporedijo. Za pripravo piškotov najprej uporabite moko, sol, pecilni prašek in začimbno mešanico in jih v večji posodi dobro premešajte. V novi večji posodi zmešajte maslo, sladkor in rjavi sladkor. Vmešajte jajce. Dodajte mešanico moke in dobro mešajte, da dobite piškotno testo. Testo odstranite iz posode in ga zavijte v plastično folijo. Postavite v hladilnik za 2 do 6 ur. Na pomokani površini razvajajte testo na debelino 3 do 6 mm. Testo izrežite v želene oblike piškotov. Piškote položite v pekač s papirjem za peko in pecite na 175 stopinjah Celzija 12 do 14 minut. Če želite, lahko zraven postrežete tudi piškotno maslo. Za to potrebujete 20 zdrobljenih piškotov, 1/8 skodelice parjenega mleka, 1/4 skodelice kondenziranega mleka in 1/4 skodelice masla. Vse skupaj stresete v mešalnik in mešate tako dolgo, da dobite teksturo masla. Pa dober tek!
Pripravo domačih piškotov spekulas si lahko ogledate en el video adjunto: