Las flores de saúco son uno de los alimentos gratuitos que más se pasan por alto y que pueden usarse para preparar no solo una bebida refrescante, sino también una comida deliciosa. ¿Alguna vez has tenido flores de saúco fritas en tu plato? ¿No? ¡Entonces es hora de cambiar eso! No te arrepentirás.
Se vam je med sprehajanjem te dni že zgodilo, da ste v zraku zavohali nekaj sladkega? Velika verjetnost je, da so bili to bezgovi cvetovi. Bezeg je grm, ki zraste tudi 10 metrov visoko in praviloma cveti en junio, letos pa malce prehiteva in ga že lahko nabiramo. Seveda čim dlje od cest in smoga, v sončnem, nujno pa suhem vremenu.
LEE MAS: Receta: batido arcoiris
In če ste mislili, da lahko iz njih naredite zgolj bezgov sok ali bezgovo šebeso, ste se pošteno motili. Iz njih lahko pripravite tudi slasten obrok, ki namesto v kozarcu konča na krožniku.
Recept za ocvrte bezgove cvetove:
Sestavine za ocvrte bezgove cvetove:
- 16 flores de saúco
- 250 g de harina
- 2 huevos
- 1 dl de aceite (también puedes usar grasa de coco o aceite de palma)
- 2 dl de vino blanco seco
- 10 g de azúcar de caña
- pizca de sal
- una pizca de cardamomo recién molido
Postopek priprave ocvrtih bezgovih cvetov:
Ločimo rumenjake in beljake (te shranimo). V skledo presejemo moko ter dodamo olje, vino, sladkor, rumenjak, sol in kardamom. Z metlico mešamo, da nastane gladko testo, ki ga pustimo stati cca 30 minut. Medtem nežno splaknemo bezgove cvetove in jih odcedimo na (papirnati) brisači. Nato beljak stepemo v trd sneg in vmešamo v testo. Vanj pomočimo cvetove in jih damo postopno cvreti v ne preveč plitvo ponev, v kateri smo predhodno segreli olje (cvetovi morajo plavati v njem). Cvremo okoli 5 minut, da zlato zarumenijo. Vmes bezgove cvetove obrnemo, da se zapečejo enakomerno. Po cvrtju jih prelagamo na papirnate brisače, da vpijejo kar največ odvečne maščobe. Pa dober tek!