La sopa de espárragos quedará aún mejor en una versión cremosa y preparada con espárragos blancos. Veamos una receta sencilla de sopa cremosa de espárragos hecha con espárragos blancos e impresionemos a nuestros visitantes de primavera con ella.
Razvajajmo se s klasično pomladansko zelenjavno juho, ki je z dodatkom sladke smetane in dišečega drobnjaka še slajša. Tokrat bomo za spremembo posegli po belih špargljih in iz njih pripravili dišečo kremno juho.
Recept za špargljevo kremno juho:
Ingredientes:
- 400 g de espárragos blancos
- 20 g de mantequilla
- 1 cebolla
- 50ml de vino blanco
- 800 ml de caldo de verduras
- 100 ml de nata dulce
- 50ml de leche
- sal
- pimienta
- nuez moscada
- un puñado de cebolletas frescas
Instrucciones de preparación:
Očiščenim špargljem odstranimo olesenele dele in jih narežemo na kolobarčke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo čebulo, kolobarčke in špargljeve glave. Odstranimo špargljeve glave in zalijemo z belim vinom in jušno osnovo. Kuhamo približno deset minut, nato dodamo še sladko smetano in mleko. Kuhamo še deset minut. Juho začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom ter zmeljemo s paličnim mešalnikom. Postrežemo s popečenimi špargljevimi glavami in nasekljanim svežim drobnjakom.