El Día del Restaurante es una celebración gastronómica creada voluntariamente por miles de personas de todo el mundo que organizan y asisten a restaurantes de un día. El evento mundial, que tiene lugar cuatro veces al año, anima a la gente a ofrecerse voluntariamente como cocineros aficionados durante un día para abrir su propio restaurante, cafetería, organizar un picnic, etc.
Tokrat bo v Sloveniji že sedmič potekal Día del restaurante, a saber 21. maja 2016. Globalni festival dovoljuje, da lahko res čisto vsak odpre restavracijo, kavarno, slaščičarno itd., vse, kar potrebuje, pa so motivacija, ljubezen do kulinarike in to, da dogodek prijavi en zemljevidu spletne strani Restaurant Day. Vsak si kroji svoj Restaurant Day oz. Dan restavracij.
LEE MAS: Food Revolution Day 2016: qué comemos y de dónde proviene nuestra comida
Vsakič se zbere več tako tistih, ki “odprejo” restavracijo, kot tistih na drugi strani, ki z veseljem pokušajo kulinarične kreacije ljubiteljskih kuharjev. Zaenkrat so znane tri enodnevne “restavracije”, in sicer Restaurant Day z Ljubljanskim loncem, Restaurant Day v Knjižnici REČI y Restaurant Day v Cerknici. Pričakujemo lahko, da se bo na zemljevidu pojavila še kakšna restavracija, saj se jih večina označi nekaj dni pred festivalom. Vsaka restavracija ima svoje posebnosti, zato lahko vsak ljubitelj kulinarike najde dogodek zase.
Más información:
ljubljanskilonec.si y restaurantday.org