La imaginación no tiene límites, ni siquiera en la cocina. Alinea, un restaurante de Chicago que puede presumir de tres estrellas Michelin (solo hay una docena al otro lado del charco), ¡ofrece un postre muy especial! ¡Globo comestible! Esta delicada especialidad no es barata y es uno de los 20 platos únicos del menú de 210 dólares.
Užiten balon vam kot sladico postrežejo v chicaški restavraciji Alinea, ki je že leta v vrhu severnoameriških restavracij.
Balon je mešanica kondenziranega oz. zgoščenega mleka (kravje mleko z odstranjeno vodo in dodanim sladkorjem) in zelenega jabolka.
LEE MAS: Pica The Bomb – ”flambirana” pica
Zmes previdno napihnejo s pomočjo helija, ki ga lahko posrkate, preden konzumirate ”kožo”, za nagrado pa dobite glas kot iz risanke.
Vrvica je izdelana iz posušenega jabolka. In naj se še tako trudite jesti balon dostojanstveno, je to praktično nemogoče.