fbpx

Fairphone 4 – najbolj trajnostni in hkrati modularni pametni telefon

Trajnostni pametni telefon, ki ga lahko popraviš sam!

Foto: Fairphone

Živite trajnostno? Se odločate, da bo spremenili svoje življenje in v njega sprejeli nove principe. Se zavedate, da trajnostna transformacija zahteva male korake? Potem je pametni telefon Fairphone 4 - edini telefon, ki ga lahko izberete brez slabe vesti!

Cilj Fairphonea je bil vedno izdelati čim bolj trajnostni pametni telefon, njegov najnovejši model pa je k temu cillju š enekoliko bljižje. Fairphone 4 se ponaša z vrsto okolju prijaznih lastnosti, vključno z reciklirano plastično hrbtno stranjo, certifikatom Fairtrade Gold, nevtralnostjo elektronskih odpadkov ter ima kar 5-letno garancijo, njegova modularna zasnova pa uporabnikom omogoča nadgradnjo in popravilo svoje naprave. Le z enostavnim manjših izvijačem.

Poleg tega mu ne manjka zmogljivost. To pomeni, da je popolnoma resen pametni telefon. Tako četrta generacija ponuja 5G in ima bodisi 6 GB RAM-a s 128 GB prostora za shranjevanje ali 8 GB RAM-a s 256 GB prostora za shranjevanje. Opremljen je tudi s 6,3-palčnim zaslonom Full HD+, dvojnim sistemom zadnjih kamer z 48 MP, 25 MP selfie kamero in 3905 mAh odstranljivo Li-ion baterijo. V notrajnosti pa bije procesor Snapdragon 750G. Vse kompononete lahko uporabnik zamenja ali nadgradi kadarkoli v sami življenski dobi telefona. Tako, če razbijete zaslon telefona, tega brez kakršnih koli težav zamenjate z novim in vaš telefon spet “spravite” v življenje. In to naredite popolnoma sami.

Prikupen dizajn, ki nagovarja vse tiste, ki želimo delati male korake proti prihodnosti, ki je bolj trajnostna. Foto: Fairphone

Modularno in popravljivo zasnova telefona, ki ne rabi serviserja

Za zamenjavo baterije ali zaslona vam ni treba biti strokovnjak. Noben del pametnega telefona Fairphone 4 ni prilepljen, zato ga enostavno popravite sami s standardnim izvijačem. Dobro za svet, še boljše za vašo denarnico. Vsi nadomestni deli so na spletni strani, po dobrih cenah (povezava).

Cene in nakup

Fariphone vas bo stal 579 eur za osnovno različico in 649 eur za tisto z nekoliko več rama in prostora za hranjenje podatkov. Cena, ki se zdi “fer” za telefon, ki je jasno drugačen od vse konkurence. Nakup preko te povezave!

Dodatne Informacije

shop.fairphone.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!