fbpx

Fantazima v Čudolandiji (2019): božična pravljica v Kopru

V Kopru se z lučkami, ki se bodo prižgale danes, 29. novembra, začenja tudi Fantazima v Čudolandiji. Premierno bodo predstavili tudi t. i. mapping – igro luči in drugih svetlobnih učinkov na glasbeno podlago.

Prireditev ob prižigu prazničnih lučk, s katero se odpira Fantazima v Čudolandiji, se bo začela danes, 29. novembra, ob 17. uri na Titovem trgu. Program bodo popestrila priznana primorska glasbena imena, in sicer Lea Sirk, Anika Horvat, Tulio Furlanič, Iztok Novak – Easy, Slavko Ivančić, Žiga Rustja, Klapa Semikantá in skupina Gedore.

Občinstvo v Kopru bo lahko prvič spremljalo tudi mapping oziroma posebno video projekcijo ob glasbeni podlagi, s katero bo Pretorska palača zažarela na prav poseben način. Mapping bo sicer od 29. novembra na sporedu vsak dan med 17. in 22. uro, ko se bodo projekcije izvajale vsakih 30 minut.

Na prižigu lučk bo nastopila tudi Lea Sirk (Foto: Vojko Rotar)
Na prižigu lučk bo nastopila tudi Lea Sirk. (Foto: Vojko Rotar)

S prižigom lučk bodo začele obratovati tudi hiške v parku nasproti uprave za pomorstvo, kjer se boste lahko pogreli s toplim čajem, kuhanim vinom in vročo čokolado ter se razvajali z drugimi prazničnimi dobrotami.

Zaradi visokih temperatur in dežja v zadnjih dneh drsališče ob morju še ne bo zaživelo, tako da bo na drsanje v Kopru treba počakati še kakšen dan. Bo pa od 29. novembra na sporedu bogat kulturno-glasbeni program Fantazime. Tako bo že v soboto dopoldne v parku na Ukmarjevem trgu otroška predstava, v soboto zvečer pa bo v Taverni nastopila legendarna skupina Karamela. Vsakodnevno dogajanje se bo nadaljevalo tudi v naslednjih dneh; podroben program je dostopen na koper.si.

Dodatne Informacije

Več informacij:
koper.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!