fbpx

Filmski grand finale: teh filmov v decembru ne spreglej!

Leto bomo sklenili z zadnjim delom epske sage Vojna zvezd! Bo Temna sila končno poražena?

Končajmo filmsko leto v slogu in se decembra podajmo v kino! Tam nas čakajo odlični filmi, poleg zadnjega dela Vojne zvezd še nekaj pustolovščin, zaradi grozljivke Črni božič pa na ta praznik nikoli več ne boste gledali enako!

Komedija

Greš? Grem! (Ideš? Idem!, 2019)


Greš? Grem! je inovativen in nekonvencionalen filmski projekt režiserja Ljuba Zdjelarevića, v katerem glavne vloge odigrajo največji zvezdniki Instagrama in YouTuba v regiji. Slovenske barve zastopa youtuberka Kaya Solo. Film je namenjen mladim in tudi njihovim staršem, ki lahko skozi filmsko zgodbo spoznajo, kdo so tisti, ki jih na družbenih omrežjih spremljajo njihovi otroci.
od 5. decembra / Kolosej, Maribox

Kriminalna drama

Korporacija (2019)


Decembra na velika platna prihaja slovenska kriminalna drama, ki v ospredje postavlja preiskavo sporne gradnje stavbnega kompleksa in koruptivna dejanja vpletenih, ter prikazuje, kakšna je moč posameznika, da kaznuje odgovorne.
od 5. decembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Kriminalna črna komedija

Nož v hrbet (Knives Out, 2019)


Imate radi detektivske, misteriozne uganke? Predstavljamo vam detektivko, kakršna še ni bila posneta! Stopite v čevlje detektiva, ki poskuša razrešiti skrivnostno smrt v patriarhalni, ekscentrični in sprti družini.
od 5. decembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Animirana pustolovščina

Playmobil film (Playmobil: The Movie, 2019)


Decembra v kinematografe prihaja nova animirana pustolovščina z naslovom Playmobil film, ki je ustvarjena po igračah Playmobil. Potem ko se brat in sestra znajdeta v animiranem vesolju Playmobil, mora sestra rešiti brata in ga pripeljati nazaj domov. A pred tem odkriva svetove, kjer se lahko zgodi karkoli.
od 5. decembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Biografska pustolovščina

Aeronavta (The Aeronauts, 2019)


Leta 1862 želita pustolovska pilotka Amelia Wren in pionirski meteorolog James Glaisher poglobiti človeško znanje o vremenu in leteti višje kot kdorkoli v zgodovini. Medtem ko nenavadni par presega rekorde in odkriva nova znanstvena dejstva, mu pot na rob obstoječega sveta pomaga najti mesto v svetu, ki sta ga pustila daleč pod seboj.
od 12. decembra / Kolosej

Akcijska komična pustolovščina

Jumanji: Naslednja stopnja (Jumanji: The Next Level, 2019)


V filmu Jumanji: Naslednja stopnja se ekipa vrača, ampak igra se je spremenila. Kar nekaj časa je minilo, odkar so Spencer, Fridge, Bethany in Martha zaigrali davno pozabljeno igro Jumanji. Ko se eden izmed njih spet znajde v igri, preostali odidejo za njim, da bi ga rešili. Ko se naši junaki spustijo v Jumanji, da bi rešili prijatelja, odkrijejo, da nič ni tako, kot so pričakovali.
od 12. decembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Drama

Zgodbe iz kostanjevih gozdov (2019)


Zgodbe iz kostanjevih gozdov so sanjska parabola o “življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih”. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.
od 12. decembra / Kolosej, Maribox

Misteriozna grozljivka

Črni božič (Black Christmas, 2019)


Letošnje božične praznike pride na obisk krvoločni morilec, katerega tarča bodo študentke na fakulteti, vse skupaj pa se bo odvijalo v novi grozljivki produkcijske hiše Blumhouse Productions z naslovom Črni božič.
od 12. decembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Animirana družinska komedija

Pat in Mat: Zimske radosti (Pat a Mat: Zimní radovánky / Pat&Mat: Winter Fun, 2018)


Pat in Mat bosta prvič uživala v zimi. Le kako bosta okrasila svojo božično hišo, kakšna darila bosta našla pod božičnim drevesom? Sploh imata enako drevo kot mi ali bosta naredila prav posebno?
od 19. decembra / Kolosej

Akcijski domišljijski spektakel

Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja (Star Wars: The Rise of Skywalker, 2019)


Ultimativni finale Skywalkerjeve sage in zadnji del trilogije, ki sledi filmoma Sila se prebuja (2015) in Poslednji Jedi (2017), zgodba pa je postavljena eno leto po dogodkih, ki so se zgodili v slednjem.
od 19. decembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Biografska drama

One so bombe (Bombshell, 2019)


Roger Ailes je dolga leta brez posledic spolno napadal in nadlegoval ženske, ki so delale za Fox News. Po njihovih obtožbah za spolne napade jim je bilo za molk ponujenega veliko denarja. Toda kar se je začelo z molkom in tišino ter nadaljevalo s šepeti, se je kmalu razvilo v pravo bombo!
od 26. decembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Animirana komična pustolovščina

Vohuni pod krinko (Spies in Disguise, 2019)


Najboljši vohunski par bo konec leta 2019 zavzel velika platna in prevzel ter nasmejal prav vse! Novi animirani film, poln zabave, obratov in zapletov velja za eno izmed najbolj pričakovanih animacij leta.
od 26. decembra / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Dodatne Informacije

Pri napovedih filmov in premier lahko pride do sprememb. Uredništvo ne odgovarja za spremembe datumov projekcij filmov, zapisani so bili v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!