Najboljši droni za začetnike (2019): top 5

Dron DJI Mavic Mini

Kateri so najboljši droni 2019 za začetnike? Teh 5 dronov dokazuje, da za napredne lastnosti ni vedno treba plačati veliko.

Če vas zanima, kateri so najboljši droni za začetnike (2019), berite dalje. Pred leti je trg s tem novim izdelkom, s katerim se rado igra tako mlado kot staro, doživel pravo poplavo. V svojih začetkih je bil dron zelo drag kos opreme, a se je s časom seveda pocenil. Cenovno ugodni droni pa so dobili nemalo funkcij nekdaj dražjih modelov. Tako lahko že od drona pod 100 evri pričakujemo spodobno vgrajeno kamero, ki je povrhu stabilizirana, ima GPS-sprejemnik in domet več 100 metrov.

Dron lahko uporabljamo za več stvari. Lahko je orodje, s katerim služimo kruh (fotograf, snemalec), lahko pa je namenjen zabavi in uporabi v prostem času. Tej kategoriji smo se posvetili v tem članku. Omenjeni droni so preprosti za uporabo in polni uporabnih trikov, predvsem pa za ponujeno zmogljivost ne zahtevajo veliko denarja. So odlična izbira za začetnike, ki se želijo na dron navaditi, preden preskočijo na dražjega. Ali pa za tiste, ki se želijo z njim le zabavati in ga brez težav ponuditi tudi svojih otrokom.

Treba je poudariti, da se z dronom ne sme leteti čez zasebna zemljišča v vaseh ali mestih, še posebno je letanje z dronom prepovedano v okolici letališč.

Najboljši droni za začetnike (2019)

Ryze Tello

Lahek in prenosljiv dron znamke Ryze je odlična odskočna deska v svet dronov. Tehnologijo letenja in uporabniški vmesnik so zasnovali pri podjetju DJI, enem izmed najbolj priljubljenih proizvajalcev dronov na svetu. Letanje z njim je zelo intuitivno, nameščena kamera ločljivosti 5 MP pa bo lahko posnela video ločljivosti 720 p.

Da gre za super učni pripomoček, dokazuje tudi možnost programiranja letenja v enostavnem vmesniku Scratch. Tako se lahko po želji igramo s potjo letenja drona. Povezava deluje do razdalje 100 metrov, baterija pa zdrži 13 minut letenja.

Holy Stone HS170 RC

Tale mali dron je namenjen predvsem tistim, ki si želijo dron le za zabavo oziroma bi želeli izpiliti svoje znanje letenja. HS170 RC nima vgrajene kamere, prav tako ne držala za nameščanje kamere. Zna pa izvajati veliko različnih trikov in se ponaša z zelo dobro stabilizacijo letenja. Zaradi njegove majhnosti ga lahko uporabljamo tudi v prostorih. Čas letenja je največ 8 minut na eno polnjenje, kar ni ogromno, se pa baterija napolni v 50 minutah, kar je hitreje od konkurence.

Hubsan H501S

Dron H501S v primerjavi s prejšnjima modeloma ponuja kar nekaj zelo uporabnih funkcij. Te bodo prišle prav predvsem takrat, ko bomo vzeli dron v naravo. Ker uporablja GPS-signal, si zapomni, od kje je zletel, in se bo znal tudi sam vrniti na kraj vzletišča. Ob ukazu vam bo celo sledil, če želite ustvariti kakšen akcijski posnetek vožnje s kolesom ali motokrosom.

Izboljšana je tudi kamera, ki snema pri ločljivosti 1080 p in ustvarja zelo lepe HDR-fotografije. Čas letenja je 20 minut, dron pa bo ostal povezan do razdalje 300 metrov.

Potensic D85

Zaradi svojih lastnosti bo dron Potensic D85 še najbolj ustrezal snemalcem in fotografom. Seveda je opremljen s funkcijami, kot so samodejno sledenje subjektu in samodejna vrnitev na točko vzleta. Pri tem mu pomagata dva GPS-modula. A najuporabnejša je lastnost menjave kamere. Tako lahko obstoječo kamero zamenjamo za drugo (namestimo lahko recimo akcijsko kamero GoPro).

Sicer pa zmore kamera, ki pride poleg drona, snemati v ločljivosti 2 k, kar bo zadovoljijo marsikaterega uporabnika, možnost nadgradnje pa pušča prostor za izboljšavo. Impresiven je tudi doseg drona, saj bo signal zdržal do razdalje 300 metrov, v zraku pa bo zdržal do 20 minut. Pa še ta podatek: leti lahko s hitrostjo 50 km/h!

DJI Mavic Mini

DJI ne potrebuje pretirane predstavitve. Podjetje ponuja ene izmed najboljših dronov na trgu, zaradi svoje kakovosti pa ti dosegajo visoke (o)cene. Med najcenejšimi in najbolj prenosnimi je zagotovo model Mavic Mini, ki je, ko je zložen, nič večji od človeške dlani. Z uporabo kamere ločljivosti 12 MP lahko snema osupljive stabilizirane videoposnetke v ločljivosti QHD (2,7 k) in sijajne HDR-fotografije.

Wi-Fi povezava, prek katere upravljamo Mavic Mini, zdrži do razdalje 400 metrov, v zraku pa ostane do 30 minut. Ker so droni DJI mišljeni predvsem za video snemalce, ponuja tudi DJI Mavic Mini veliko uporabnih nastavitev, s katerimi bodo naši posnetki videti, kot bi jih posneli profesionalci.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!