fbpx

Ferrari Roma Spider: eleganca in zmogljivost z vetrom v laseh

Mojstrovina italijanskega oblikovanja in inženirstva za navdušence vetra

Ferrari Roma Spider
v

Osupljivi Ferrari Roma Spider je prekrasenni kabriolet, ki brezhibno združuje retro navdahnjeno obliko s sodobno zmogljivostjo, kot nalašč za stilsko križarjenje po mestnih ulicah ali odprtih cestah.

Pozor, avtomobilski navdušenci in ljubitelji luksuza, prišel je povsem novi Ferrari Roma Spider, ki bo zagotovo pritegnil pozornost. Najnovejši kabriolet, ki se je pridružil ikoničnemu hlevu Poskočnega konja, je prizor, ki ga je treba videti, saj združuje subtilno retro slog trde strehe z elegantno zložljivo streho iz blaga, ki se zapre v hitrih 13,5 sekundah pri hitrostih do 37,28 milj na uro (60 kilometrov na uro). Zložljiva mehka streha Ferrari Roma Spider daje avtomobilu nekoliko drugačen dizajn v primerjavi s svojim bratom s trdo streho. Nadarjeni oblikovalci pri Ferrariju so umetelno spremenili obliko zadnjega stekla in ustvarili masko v barvi karoserije, ki zadnji del razdeli na dva dela za namestitev strešnega prostora za shranjevanje. Spodnji del ima vgrajen aktivni spojler iz ogljikovih vlaken za dodaten pridih zmogljivosti.

Foto: Ferrari
Ferrari Roma Spider
Foto: Ferrari
Foto: Ferrari
Ferrari Roma Spider
v
Foto: Ferrari
Foto: Ferrari

Pri Ferrariju gre predvsem za personalizacijo in Roma Spider ni izjema. Kupci lahko za streho izberejo tkanine po meri in kontrastne šive, zaradi česar je vsak Ferrari Roma Spider edinstvena mojstrovina. Da bi zagotovili udobno izkušnjo kabrioleta je v naslonjalo zadnje klopi pametno vgrajen usmernik vetra, ki blaži vrtičneje zraka.

Ferrari Roma Spider se pod pokrovom motorja ponaša z zmogljivim twin-turbo 3,9-litrskim motorjem V8, ki proizvede impresivnih 612 konjskih moči (456 kilovatov) med 5.750 in 7.500 vrtljaji na minuto. Največji navor znaša 561 funtov na čevlje (760 njutonmetrov) od 3000 do 5750 vrtljajev na minuto, z rdečo črto motorja pri 7500 vrtljajih na minuto. Edini menjalnik, ki je na voljo, je najsodobnejši dvosklopčni osemstopenjski samodejni menjalnik.

Kar zadeva podatke o zmogljivosti, Roma Spider pospeši od 0 do 100 km/h v samo 3,4 sekunde in doseže 200 km/h v zgolj 9,7 sekunde. Za primerjavo, model s trdo streho prav tako doseže 100 km/h v 3,4 sekunde, vendar doseže 200 km/h  (127 mph) nekoliko hitreje in sicer v 9,3 sekunde. Oba modela se ponašata z vznemirljivo najvišjo hitrostjo nad 320 km/h.

Foto: Ferrari
Foto: Ferrari
Foto: Ferrari
Foto: Ferrari

Roma Spider, ki tehta 84 kilogramov oziroma 185,2 funtov več kot model s trdo streho, poveča težo predvsem zaradi sistema za odpiranje strehe in električnega odbijača vetra. A ne skrbite, ta elegantni kabrio je zasnovan za udobje na dolgih, umirjenih vožnjah.

Sprednja potnika lahko uživata v električno nastavljivih 18-smerno ogrevanih sedežih, z grelcem vratu, ki je na voljo kot opcija za tiste hladnejše dni. Notranja zasnova odraža trdo streho z visoko sredinsko konzolo, ki ustvarja ločena kabina za sprednja potnika. Napredna digitalna instrumentna plošča za voznika, 8,4-palčni osrednji zaslon in izbirni zaslon na sovoznikovi strani dopolnjujejo razkošno izkušnjo v kabini.

Podatki o cenah in razpoložljivosti osupljivega Ferrarija Roma Spider v ZDA še niso objavljeni, a nekaj je gotovo: ta kabrioletska mojstrovina je utelešenje italijanske elegance in zmogljivosti, popolna za objavo na  strani CityMagazine.si. Izgleda namreč poplnoma seksi.

Ostanite z nami za več posodobitev o tem veličastnem stroju in se pripravite, da sprejmete odprto cesto kot še nikoli doslej.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.