fbpx

Recept: sočna jagodna torta brez peke

Ohlajena jagodna torta se bo še kako prilegla na vroč poletni večer.

Jagodna torta brez peke je kot nalašč za vroče poletne dni. Ne le da je sočna in boste z njo naravnost razveselili brbončice, izognili se boste peki in s tem nepotrebnemu segrevanju stanovanja. Recept za jagodno torto brez pečenja je idealen za rojstnodnevne zabave, piknike ali za tedaj, ko se vam nenadejano napovejo obiski. Priprava vam namreč vzame le malo časa.

Le kdo se lahko upre torti? A poleti, ko udarja vročina in se izogibamo dolgotrajnemu zadrževanju v kuhinji, posebej okoli štedilnika in sploh pečice, je dobro poznati recepte za sladice brez pečenja. Jagodna torta brez peke je eden tistih receptov, ki ga je obvezno poznati, saj zahteva malo potrpljenja in časa, končni rezultat pa je simfonija okusov, kakršno poznajo torte slaščičarskih mojstrov.

LUE LISÄÄ: Nämä ovat mansikkareseptejä, jotka jokaisen makeansyövän tulisi tietää

Jagodna torta brez peke je idealna sladica za vroče poletne dni.
Jagodna torta brez peke je idealna sladica za vroče poletne dni.

Recept za jagodno torto brez peke:

Sestavine za jagodno torto brez peke:

  • 500 g mansikoita
  • 250 g maslenih piškotov
  • 100 g kokosovega masla
  • 4 dcl mleka
  • 1 pussi vaniljavanukasta
  • 50 g sokeria
  • 30 g želatine
Ohlajena jagodna torta se bo še kako prilegla na vroč poletni večer.
Ohlajena jagodna torta se bo še kako prilegla na vroč poletni večer.

Postopek priprave jagodne torte brez peke:
Najprej zdrobimo maslene piškote, ki jim dodamo stopljeno maslo. Premešamo in z maso obložimo okrogel pekač (premer 28 cm). Postavimo v zamrzovalnik za četrt ure. Medtem pripravimo puding (sledimo navodilom na vrečki). Prelijemo ga po testu in za dodatnih 15 minut postavimo na hladno. Ta čas očistimo jagode, jih prerežemo in na ponvi skupaj s sladkorjem postavimo na štedilnik, da se sladkor stopi. Zmešamo s paličnim mešalnikom in tekočini dodamo želatino, da se zgosti. Plast prelijemo po torti in spet prestavimo v zamrzovalnik. Torta bi morala biti nared po 15 minutah, če se zdi še tekoča, pa jo pustimo v zamrzovalniku še četrt ure. Pa dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.