Fiat Concept Centoventi: električna ‘kocka’, ki jo sestavljaš po svoji želji

Fiat Concept Centoventi: električna 'kocka', ki jo sestavljaš po svoji želji

Fiat obeležuje 120. obletnico obstoja znamke in v to čast je izdelal Fiat Concept Centoventi, ki jasno nakazuje, kakšna je mobilna prihodnost – gre namreč za električno 'kocko', ki jo sestavljate po svoji želji, kar pomeni, da lahko nenehno posodabljate videz svojega avtomobila. Na voljo bo več kot 120 dodatkov in to tudi potem, ko bo avtomobil že v vaši garaži.

Fiat Concept Centoventi je najnovejši Fiatov koncept, ki bo imel električni pogon in ogromne možnosti individualizacije.

Za dizajn koncepta bi lahko rekli, da je prav simpatičen – izjemno kompakten avtomobil je ‘kockaste’ oblike, z veliki platišči in skorajda brez previsov. Če pogledate njegove žaromete pravokotnih linij in pokončni prednji del, daje novi Fiat Concept Centoventi vintage (starinski) vtis – da ne govorimo o oznakah v barvah italijanske zastave, ki dajo vedeti, od kod ta prihaja.

Koncept Fiat Centoventi bo za pogon uporabljal električno energijo in bo postal dostopnejša oblika električne mobilnosti na trgu, trdijo pri znamki Fiat. Modularna baterijska zasnova bo omogočala več zmogljivosti baterij, ki bodo zadostovale za 96 kilometrov ali vse do 497 kilometrov dolgo pot.

Tisto, kar nas zelo navdušuje, so neomejene možnosti individualizacije avtomobila, in sicer bodo Fiat Concept Centoventi proizvajali v nedodelani različici, ki si jo bodo lahko kupci preko programa 4U prilagodili po lastnih željah – na izbiro bodo imeli 4 različne oblike strehe, odbijače, pokrove platišč in lepilne folije. Ob lansiranju bo na voljo še 120 dodatkov, ki jih bodo lahko kupci naročili tudi takrat, ko bodo imeli avtomobil že v domači garaži. To pomeni, da jim ne bo potrebno čakati na posebne izdaje Fiat Centoventi, saj bodo dele, značilne za to posebno izvedenko, zgolj naročili in si sami spremenili obstoječi avtomobil.

Fiat Concept Centoventi
Fiat Concept Centoventi

Prilagodljivost je mogoča tudi v notranjosti – uporabniki bodo lahko jemali ali dodajali stvari v armaturno ploščo, ki ima kopico temu namenjenih lukenj. Uporabnik lahko tako zamenja zvočni sistem, predale za shranjevanje na vratih, doda dodatke armaturni plošči, zamenja sedeže in še kaj. Pomoč Fiatovega profesionalnega servisa bodo kupci potrebovali le za menjavo odbijačev, strehe, folije, instrumentne plošče, baterij in digitalnega zadka avtomobila, ostalo bo v rokah lastnika!

Digitalni zadek lahko s prikazovanjem različne vsebine postane oglasni pano ali sredstvo komuniciranja z drugimi udeleženci v prometu. Za zdaj še ne vemo, kdaj bo mogoče videti produkcijsko različico avtomobila Fiat Centoventi, smo pa lahko sigurni, da je Fiat idejam, ki jih povzema koncept, zelo naklonjen. In se jih resnično veselimo!

Galerija: Fiat Concept Centoventi

Dodatne Informacije

Več informacij:
fiat.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Volkswagen ID.4: Prvi električni SUV v Volkswagnovih vrstah