Filmska premiera: Peter Peter

Peter Peter

Peter Peter je slovenski animirani film v rap izvedbi, ki se je prvič predstavil na 18. festivalu slovenskega filma v Portorožu, pred prihodom na redni spored pa se je ustavil še na 12. festivalu animiranega filma Animateka. Lirično podana zgodba o otroštvu in odraščanju, ki problematizira nasilje med otroki, krmari med preteklostjo in sodobnostjo in se naslanja na modrosti pripovedke o Petru Klepcu.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Kinoteka, Miklošičeva cesta 28, Ljubljana

Organizator

Kinoteka

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost

Peter Peter je kratki animirani film v rap izvedbi slovenske produkcije, ki bo premierno zavrten v ljubljanski Kinoteki 6. februarja 2016 ob 18. uri, nato bo sledila ”turneja” projekcij po vseh domačih točkah Art kina, v program kinematografov pa je vključen kot predfilm filmskih projekcij za otroke.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Zootopia (2016)

Pod scenarij in režijo 11-minutne sodobne pravljice Peter Peter se je podpisala Katarina Nikolov. Pripoveduje zgodbo dečka Petra, ki ga nadlegujejo nasilni sošolci. Peter se po pomoč zateče k ”ponarodeli” pravljici o Petru Klepcu, kjer najde navdih, kako se postaviti zase. Gre za pripoved v verzih in sploh prvi animirani film v rap izvedbi. Zaradi vsebine, dolžine in zanimive izvedbe je primeren za vse generacije.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
29. Slovenski oglaševalski festival 10. septembra v Ljubljani