fbpx

Hrana za energijo: hrana, ki vam bo dala več energije

Hrana za energijo: Špinača

Hrana za energijo ni mastna hrana, po kateri se počutimo utrujene, saj mastna hrana potrebuje več energije za presnovo kot zdrava hrana, ki nas napolni z energijo in nam da moč za premagovanje vsakodnevnih (stresnih) situacij. Da boste prisotni ves dan, začnite s pametnimi odločitvami glede tega, kaj kot gorivo vnašate v svoje telo ...

Hrana za energijo in moč ni mastna, že pripravljena hrana, ki nas utrudi, ampak hrana, ki nam z minerali in vitamini povrne moč za spopadanje z vsakdanom. Tukaj je 5 živil, s katerimi boste svoje telo nahranili na zdrav način in mu dali moč za optimalno delovanje …

1. Hrana za energijo: rjavi riž

Hrana za energijo: Rjavi riž
Hrana za energijo: Rjavi riž

Rjavi riž z visoko vsebnostjo magnezija, minerala, ki pomaga proizvajati energijo iz beljakovin in ogljikovih hidratov, vam bo dal energijo za ves dan. Ker ga lahko pripravite na sto in en način, tudi v obliki zdrave rižote s svežo zelenjavo (za dodatno moč), naj bo zvezda stalnica v vaši kuhinji.

2. Hrana za energijo: sladki krompir

Sladki krompir je sladkast krompir oranžne barve, ki pa ima nižji glikemični indeks kot navaden krompir. Poleg tega je poln betakarotena (vitamin A) in vitamina C, ki pomagata v boju z utrujenostjo, ki nas po navadi zagrabi sredi napornega dne. Specite ga v pečici, iz njega pa lahko pripravite tudi zelo okusno juho.

3. Hrana za energijo: med

Hrana za energijo: Med
Hrana za energijo: Med

Zvrhana žlica medu je naraven in veliko bolj zdrav nadomestek nezdravim energijskim pijačam. Z nizkim glikemičnim indeksom in naravno sladkobo je kot nalašč za sladkanje pijač in kolačev, poleg tega je odličen način za regeneracijo mišic po vadbi. Dodajte ga čaju, smutiju in granoli.

PREBERITE ŠE: Trik, kako čebulo narezati brez solzenja

4. Hrana za energijo: banane

Ker banano sestavljajo predvsem sladkorji (glukoza, fruktoza in saharoza) ter vlaknine, je izvrstna zdrava hrana za energijo. Dodajte jo granoli in ustvarite zajtrk, ki vam bo dal energijo vse do kosila.

5. Hrana za energijo: špinača

Špinača je odličen vir železa, ključne sestavine energijske produkcije v telesu. Špinačo lahko pripravite v obliki solate, iz nje pa lahko tudi spečete okusno pito ali skuhate juho.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!