fbpx
Foto: IMDB

Filmske uspešnice, ki prihajajo v kina letošnjo jesen (2021)

Jesenski meseci, ko temperature počasi padajo, dnevi pa se hitreje in hitreje prevešajo v noči, so kot nalašč za obisk kina. Zato smo vam pripravili seznam filmskih uspešnic, ki jeseni prihajajo v kinematografe.

1. Respect

Film Respect je upodobitev zgodbe o eni največjih pevk in pianistk, Arethi Franklin. V vlogi Franklinove bomo lahko občudovali oskarjevko Jennifer Hudson, ki jo je legendarna pevka osebno izbrala, da jo upodobi na velikem platnu. Film, ki predstavlja kariero Franklinove od majhne deklice, ki je pela v očetovem cerkvenem zboru v Detroitu do mednarodne super zvezde, je režirala Liesl Tommy, scenarij pa napisala Tracey Scott Wilson. Poleg Hudsonove zaigrajo še Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige in Marlon Wayans. Film v kinematografe pride 7. oktobra. Komaj čakamo!

2. Noč čarovnic mori

Eden najbolj gledanih delov istoimenske franšize, ki traja že štiri desetletja, je film z naslovom Noč čarovnic, ki je v kinematografe prispel leta 2018. Sedaj pa prihaja še njegovo nadaljevanje: Noč čarovnic mori. Ekipa, ki jo sestavljata ikonična igralka Jamie Lee Curtis in režiser David Gordon Green ostaja enaka, pri pisanju scenarija pa sta se Greenu pridružila še Scott Teems in Danny McBride. Film si bomo lahko ogledali 14. oktobra.

3. Pri Addamsovih 2

Na velike zaslone se vrača ena najstrašnejših, najbolj nevsakdanjih in bizarnih družin na svetu – družina Addams, ki se bo tokrat odpravila na še zadnje nesrečne družinske počitnice. Drugi del animirane komedije sta znova režirala Conrad Vernon in Greg Tiernan, članom družine pa so pri nas glasove posodili igralci Uroš Smole, Iva Krajnc Bagola, Lija Trunkelj, Srđan Milovanović, Maja Končar in Žiga Bunič. Pridružili se jim bodo še Jan Novljan, Blaž Šef, Jernej Kuntner, Amalja Veger Poles in Klemen Bunderla, film pa v kinematografe pride 21. oktobra.

4. Sinoči v Sohu

Sinoči v Sohu je psihološka srhljivka o mladem dekletu, ki ima sposobnost vstopiti v 60. leta prejšnjega stoletja, kjer spozna glamurozno pevko Sandie. A a ves glamur se kmalu spremeni v nekaj izjemno temnega in srhljivega.
Psihološko grozljivko je režiral Edgar Wright, ki je skupaj s Krysty Wilson-Cairns napisal tudi scenarij. V glavnih vlogah igrajo Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie, Matt Smith in Diana Rigg, film si bomo lahko ogledali 28. oktobra. Nas je že strah!

5. Hiša Gucci

Kriminalno dramo z naslovom Hiša Gucci je navdihnila resnična zgodba družinskega imperija italijanske modne hiše Gucci, razkriva pa ozadje njihovega družinskega življenja v zadnjih treh desetletjih. Na režiserski stolček je sedel Ridley Scott, scenarij pa sta po knjižni uspešnici Sare Gay Forden The House Of Gucci napisala Becky Johnston in Roberto Bentivegna. Občudovali bomo lahko največje hollywoodske zvezde: oskarjevko Lady Gago, nominiranca za oskarja Adama Driverja in Salmo Hayek, ter še oskarjevce Jareda Leta, Jeremyja Ironsa in Ala Pacina. Film v kinematografe pride 25. novembra.

6. Zapoj 2

Pevski talenti, ki so se nam s svojimi izjemnimi glasovi pred petimi leti vtisnili v spomin, se vračajo na velika platna v velikem slogu in sicer v drugem delu animirane pustolovščine Zapoj.
Koala Buster Moon se tokrat s svojo ekipo izbranih pevcev pripravlja na otvoritev svoje najbolj bleščeče in ekstravagantne predstave doslej, preden pa lahko nastopi, mora v sodelovanje prepričati še rockersko legendo, leva Claya Callowaya. Drugi del uspešnice je napisal in režiral priznani filmski ustvarjalec Garth Jennings, ogledali pa si ga bomo lahko 9. decembra. Se že veselimo!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!