10 najboljših knjig, ki bi jih morala prebrati prav vsaka ženska

Foto: PS YT

Včasih knjiga pride v vaše življenje z namenom in knjiga, prebrana ob pravem času, vam lahko spremeni življenje!

Ženske imajo rade različne vrste knjig. Od romantičnih, navdihujočih, pustolovskih, kriminalnih zgodb. Vse zgodbe niso o ljubezni, ampak bodimo iskreni – ljubezen je prazaprav tema skoraj vsake knjige. In katere so vrhunske knjige bi morale prebrati vse ženske?

1. Nebesa ne poznajo izbrancev (Heaven Has No Favorites)

Erich Maria Remarque

Gre za zgodbo o ženski, ki ni imela ničesar več za izgubiti, saj je umirala za tuberkulozo. Ni dopustila, da bi ji vzeli sanje, ki si jih je želela uresničiti. Zaljubila se je v mladega dirkača v rdečem športnem avtomobilu, jo na smrt bolno odpelje iz sanatorija za tuberkulozo, saj si želi uživati v svojih zadnjih trenutkih. Kljub temu, da gre za neizbežno približevanje koncu življenja, je zgodba prežeta z optimizmom. Nauči nas vrednosti življenja.

Nebesa ne poznajo izbrancev (Heaven Has No Favorites)
Nebesa ne poznajo izbrancev (Heaven Has No Favorites)
KUPI: 14,93 €

2. Čokolada (Chocolat)

Joanne Harris

Izjemen roman, nasičen z okusi čokolade, goste karamele, sveže pečenih piškotov in skrivnosti. Dva čudovita lika – mati in hčerka – vas popeljeta v kraj Lansquenet-sous-Tannes. Tam odpreta čokoladnico in življenje meščanov se za vedno spremeni. Prebivalci mesta drug za drugim prihajajo v čokoladnico in podležejo čokoladi. Joanne Harris pa je zgodbo opremila še s skrivnostmi, težavami, ljubeznijo, strastjo in politiko. Ta očarljiva knjiga kaže, da ima vsaka ženska v sebi dotik čarovništva. Po knjigi je bil tudi posnet film Čokolada, kjer sta v glavnih vlogah zaigrala Johnny Depp in Juliette Binoche.

Čokolada (Chocolat)
Čokolada (Chocolat)
KUPI: 9,31 €

3. Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale)

Margaret Atwood

Roman prikazuje svet, v katerem ženske niso upravičene do dela, ljubezni, branja, pisanja ali lastnine. Zjutraj jim je prepovedan tek, ne smejo se ponovno poročiti, itd. Ostane jim le ena možnost: ostati morajo na položaju služabnice in roditi otroka v imenu neplodne gospodarice. To je ganljiv roman, ki vas nauči ceniti vrednost svobode.

Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale)
Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale)
KUPI: 8,82 €

4. Najboljše v meni (The Best of Me)

Nicholas Sparks

Ta roman je tako naraven in realističen, da želite verjeti vsaki njegovi besedi, pridih skrivnosti pa to samo še izboljša. Srednješolca Amanda Collier in Dawson Cole se noro zaljubita. Čeprav sta si bila popolnoma različna, sta verjela, da bo njuna ljubezen preživela vse. Nato pa ju s koncem poletja nepričakovani dogodki spravijo narazen in pošljejo na različna pota. Ta zgodba ima vse, o čemer bi uživali ob branju v mirnem večeru: podeželsko mesto, ločitev in plemenito ljubezen, ki sega v večnost.

Najboljše v meni (The Best of Me)
Najboljše v meni (The Best of Me)
KUPI: 8,29 €

5. Dnevnik Anne Frank (The Diary of a Young Girl)

Anne Frank

Anne Frank se je rodila leta 1929. Umrla je v koncentracijskem taborišču pri 15. letih. Anne je vodila dnevnik, medtem ko se je med nacistično okupacijo na Nizozemskem dve leti skrivala z družino. Ta dnevnik je bil deležen široke pozornosti po celem svetu. Branje takšnih knjig je nepogrešljivo, saj nas spominjajo na strašne čase v naši zgodovini in nas učijo, da nikoli ne smemo odnehati.

Dnevnik Anne Frank (The Diary of a Young Girl)
Dnevnik Anne Frank (The Diary of a Young Girl)
KUPI: 5,88 €

6. Brez tebe (Me Before You)

Jojo Moyes

Louisa je ženska, ki živi prijetno in dolgočasno življenje. Will je uspešen in spreten poslovnež. Toda nekega dne se vse spremeni. Will doživi prometno nesrečo in konča na invalidskem vozičku, brez želje po življenju. Louisa postane njegova medicinska sestra. Njuna ganljiva zgodba uči bralca, da ljubezen premaga vse ovire.

Brez tebe (Me Before You)
Brez tebe (Me Before You)
KUPI: 8,56 €

7. Lolita

Vladimir Nabokov

Lolita je škandalozna, razkrivajoča knjiga, ki je navdušila bralce po celem svetu. Vzbuja nasprotujoča si čustva. Nekateri pravijo, da je šokantna zgodba o grehu z nepotrebnimi anatomskimi podrobnostmi, drugi se v ta roman zaljubijo s prve strani. Za mnoge bo ta roman ostal himna “ljubezni na prvi pogled, na zadnji pogled in za vedno.”

Lolita
Lolita
KUPI: 13,00 €

8. Ženska francoskega poročnika (The French Lieutenant’s Woman)

John Fowles

Vsak dan mlada ženska v črnem stoji na morski obali in strmi v morje. Nekega dne jo opazi mladenič. Kmalu se bo poročil z drugo žensko. Se bo poročil z njo ali se bo uprl svoji strasti? Ti izbiraš. Fowles je napisal dve različici zadnjega prizora, da bi pokazal, kako oseben je občutek vesti.

Ženska francoskega poročnika (The French Lieutenant’s Woman)
Ženska francoskega poročnika (The French Lieutenant’s Woman)
KUPI: 9,59 €

9. Ljubo življenje (Dear Life)

Alice Munro

Značilnost kratkih zgodb, ki jih je napisala Nobelova nagrajenka Alice Munro, je ta, da boste morda v njih našli zgodbo, podobno trenutkom iz vašega življenja. To so zgodbe ljudi, ki jih videvamo na ulicah in se sprašujemo o njihovih življenjih. V knjigi srečamo mlado učiteljico, ki odhaja poučevat v bolnišnico na deželi, policista, ki ima doma bolno ženo, ljubosumne ostarele zakonce.

Ljubo življenje (Dear Life)
Ljubo življenje (Dear Life)
KUPI: 6,47 €

10. Jej, moli, ljubi (Eat, Pray, Love)

Liz Gilbert

To je avtobiografska zgodba sodobne uspešne ženske, ki je sprejela težko odločitev in za sabo pustila vse pasti modernega ameriškega uspeha (zakon, hiša, kariera), da bi našla to, kar si je vedno želela. Prikazano je življenje iz treh različnih perspektiv. Užitki Italije, predanost v Indiji in razmerje obojega na Baliju. Knjiga vsako žensko opomni na to, naj gre za tem, kar si resnično želi.

Jej, moli, ljubi (Eat, Pray, Love)
Jej, moli, ljubi (Eat, Pray, Love)
KUPI: 7,52 €

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!