Filmski napovednik: American Assassin (2017)

Film American Assassin (2017)

American Assassin je napet akcijski triler Michaela Cueste posnet po istoimenski knjižni uspešnici Vincea Flinna iz leta 2010, v katerem spremljamo rekruta ameriške Centralne obveščevalne agencija CIA, ki želi maščevati smrt svojega dekleta, ki je umrlo pod streli teroristov.

V filmu American Assassin spremljamo ameriškega veterana hladne vojne in zdaj Ciinega tajnega agenta Stana Hurleya (Michael Keaton; Birdman ali nepričakovana oblika nevednosti, Batman, V žarišču), zadolženega za rekrutiranje agentov za tajne operacije, ki  od namestnice direktorja Cie Irene Kennedy (Sanaa Lathan; Mojstri iluzij 2, Alien proti Predatorju, Bitka s časom) v ”skrbništvo” dobi Mitcha Rappa (Dylan O’Brien; Labirint, Deepwater Horizont, Pripravnika), z osebno tragedijo zaznamovanega toda motiviranega mladeniča (teroristi mu med oddihom na eksotični lokaciji ubijejo zaročenko), ki želi maščevati njeno smrt.

Michael Keaton v filmu American Assassin.
Michael Keaton v filmu American Assassin.

Skupaj opazujeta na videz naključne napade teroristov na vojake in civiliste ter pri tem odkrijeta vzorec. To ju vodi do smrtonosnega turškega agenta (Shiva Negar), kar ju približa skrivnostnemu agentu (Taylor Kitsch; John Carter, Divjaki, BOjna ladja), ki želi na Srednjem vzhodu zanetiti svetovno vojno.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: 6 Days (2017)

American Assassin je filmska adaptacija istoimenskega romana Vincea Flinna in je eden od 14 romanov, v katerem spremljamo dogajanje okoli Ciinega agenta za boj proti terorizmu Mitcha Rappa.

Galerija – utrinki iz filma American Assassin:

Dodatne Informacije

Akcijski triler
American Assassin
(ZDA, 2017)

Režija: ichael Cuesta. Igrajo: Dylan O’Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Shiva Negar, Taylor Kitsch,

V kinu od 15. september 2017.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
12 najboljših filmov vseh časov po mnenju slavnih režiserjev