fbpx

Filmski napovednik: Joy (2015)

Biografski film Joy

Biografska komedija in drama Joy je mini obletnica ekipe filma Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook), saj so moči znova združili režiser David O. Russel, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper in Robert De Niro. Zgodba o družini, ki se razteza čez štiri generacije, v središče postavlja mamo samohranilko treh otrok Joy Mongano, ki je izumila gobasti pripomoček za mokro čiščenje tal Miracle Mop.

”Nikoli ne mislite, da vam svet kaj dolguje.” je eden najmočnejših citatov napovednika za biografski celovečerec Joy, ki se osredotoča na Joy Mongano, izumiteljico brisalca za tla Miracle Mop in posebnih obešalnikov Huggable Hanger. Prvi izum jo je izstrelil med ene najuspešnejših ameriških podjetnic in ko je svoje podjetje Ingenious Designs kasneje prodala podjetju Home Shipping Network, a ostala njegova predsednica je ustvarila pravcato podjetniško dinastijo.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Suicide Squad (2016)

Jennifer Lawrence kot Joy Mangano.
Jennifer Lawrence kot Joy Mangano.

Joy je zgodba o izdaji, izgubi nedolžnosti in brazgotinah ljubezni, v vlogo naslovne junakinjo pa se je prelevila oskarjevka Jennifer Lawrence. Bradley Cooper je šef podjetja Home Shipping Network, Robert De Niro pa je tokrat filmski oče Lawrencove in ne Cooperja. Film, ki ga bomo prvič lahko videli za Božič kakopak ne spregleda niti bivšega moža Joy, ki ga igra Édgar Ramírez.

Dodatne Informacije

Biografska drama/komedija
Joy
(ZDA, 2015)

Režija: David O. Russell. Igrajo: Jennifer Lawrence, Isabella Crovetti-Cramp, Bradley Cooper, Robert De Niro, Édgar Ramírez, Elisabeth Röhm, Dascha Polanco as Jackie, Joy’s best friend, Isabella Rossellini, Diane Ladd, Virginia Madsen.

V kinu od 25. decembra 2015.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!