fbpx

Lamborghini Concept S – edinstveni dvosedežni roadster je naprodaj

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S je take vrste superšportnik, s katerim bi se na zmenek odpeljala Tony Stark aka Iron Man ali pa Batman. Po novem se lahko tudi vi, seveda če imate pod palcem vsaj 10 odstotkov tega, kar imata prej omenjena dva. Gre namreč za unikaten primerek, ki ga je znamka z logotipom besnečega bika svetu predstavil leta 2005 na ženevskem avtosalonu.

Lamborghini Concept S je ekstremna interpretacija roadsterja, ki so ga pri italijanski znamki izdelali na osnovi modela Gallardo, kot inspiracija zanj pa so služili enosedežni dirkalniki iz preteklosti Monoposto. Tedaj, leta 2005, so želeli Concept S izdati v omejeni nakladi, a to se ni zgodilo. Razlog. Visoki stroški in trajanje izdelave. Tako je Lamborghini Concept S z delovno oznako 001 ostali edini predstavnik te ekstremne vrste dvosedežnih roadsterjev.

PREBERITE ŠE: Vitesse | AuDessus: Ko si Ferrari, Porsche, Lamborghini in McLaren nadenejo ogljikova vlakna

Lamborghini Concept S je nekaj kar bi pričakovali v garaži Tony Starka, Jay Lena ali Batmanovi votlini.
Lamborghini Concept S je nekaj kar bi pričakovali v garaži Tony Starka, Jay Lena ali Batmanovi votlini.

Svojega gospodarja bo Lamborghini Concept S prvič menjal 18. novembra 2015 na dražbi hiše RM Sotheby, izklicna cena pa naj bi bila 2,7 milijona evrov. Zasoljeno, a treba je upoštevati, da ima na kilometrskem števcu le 185 prevoženih kilometrov. A še bolj kot to je treba vzet na znanje, da je ta ”ogrožena” mrcina s 5-litrskim desetvaljnikom in 500 konji ena in edina.

Dodatne Informacije

Več informacij:
rmauctions.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!