Filmski napovednik: Mala morska deklica (The Little Mermaid, 2017)

Film The Little Mermaid (2017)
Zadnjič posodobljeno: :

Tudi brezčasna zgodba Disneyjeve animirane klasike Mala morska deklica (The Little Mermaid) bo v kratkem zaživela v igrani različici. Toda v nasprotju s filmom Lepotica in zver (in podobnimi tovrstnimi filmi) tega na filmska platna presenetljivo ne pošilja Disney, pač pa produkcijska hiša Conglomerate Media and Kingsway Production (CMKP). Še več. Ne gre za klasično priredbo, ampak predelavo.

Čeprav Andersenovo pravljico Mala morska deklica (The Little Mermaid, 1837) vsi neločljivo povezujemo z Disneyjem in brezčasno risanko iz leta 1989 – ta je bila po 30 letih oz. Trnuljčici prva Disneyjeva risanka, ki je temeljila na pravljici –, pa Disneyju ni uspelo obdržati ekskluzivnih pravic in v zgodbo so lahko zagrizle tudi druge produkcijske hiše. Prvi se z igrano različico in alternativno Malo morsko deklico postavlja CMKP. V filmu nastopajo Shirley MacLaine (Downton Abbey), William Moseley (Zgodbe iz Narnije), Loreto Peralta (Instructions Not Included) in Gina Gershon (Brez obraza).

Primerjava Disneyjeve male morske deklice in igrane različice.
Primerjava Disneyjeve male morske deklice in igrane različice

Film pripoveduje zgodbo o mladi deklici in njenem starejšem bratu, poročevalcu, ki odpotujeta v majhen kraj v Misisipiju, da bi spoznala dekle, za katero verjamejo, da je resnična mala morska deklica. Toda nad dekletom visi prekletstvo …

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Atomic Blonde (2017)

Film o mali morski deklici pripravlja tudi Disney. Če vam torej moderna različica ne bo všeč, bo verjetno Disney posnel film, vreden Ariel.

Galerija – utrinki iz filma Mala morska deklica (The Little Mermaid):

Dodatne Informacije

Fantazijska avantura
Mala morska deklica
(The Little Mermaid, ZDA, 2017)
Režija: Blake Harris, Chris Bouchard. Igrajo: Loreto Peralta, William Moseley, Poppy Drayton, Shirley MacLaine, Gina Gershon, and Armando Gutierrez.

V kinu poleti 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši LGBTQ+ filmi zadnjih petih let