fbpx

Project Hero: reševalni Land Rover s pristajališčem za dron

Land Rover Project Hero

Range Rover je v Ženevi pokazal poseben primerek športnega terenca Discovery, imenovan Project Hero. Vozilo, namenjeno reševanju, je opremljeno s pristajališčem za dron, ki lahko na vozilu pristane tudi med premikanjem vozila. Brezpilotni letalnik je izvidnik in nudi pomoč pri reševanju pogrešanih.

Project Hero je edinstvena različica modela Land Rover Discovery namenjena reševanju v naravnih nesrečah ali nesrečah v gorah. S tem namenom je opremljena s sistemom za vzletanje in pristajanje brezpilotnega letalnika, ki se ga uporablja pri iskanju pogrešanih in sondaži.

Reševalni Land Rover.
Reševalni Land Rover

Dron lahko pristane avtonomno, in sicer na premični strehi, in to kar med vožnjo. Vozilo, izdelano za avstrijski Rdeči križ, je opremljeno tudi s posebnim komunikacijskim sistemom, s katerim želi Land Rover na pomoč priskočiti organizacijam, ki pomagajo pri reševanju pogrešanih v nesrečah.  Land Rover sicer s svojimi vozili zalaga Rdeči križ že vse od leta 1954. Za zadnjima sedežema ima Project Hero izvlečno ploščad z dodatno opremo za reševanje in sidrišči.

PREBERITE ŠE: Range Rover Velar – ne zgolj avto, tudi digitalni butler


Land Rover Discovery Project Hero je izdelan na osnovi modela Discovery 3.0 V6 turbodizel. Dron je težak 5,5 kilograma in lahko leti s hitrostjo do 54 km/h. Na polnjenje zdrži 20 minut, njegov domet pa je en kilometer.

Galerija – Land Rover Project Hero:

Dodatne Informacije

Več informacij:
landrover.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!