Filmski napovednik: Phantom Thread (2017)

Zadnjič posodobljeno: :

Tukaj je prvi filmski napovednik za film Phantom Thread (2017), zadnji film Daniela Day-Lewisa pred upokojitvijo. Pričakuje se, da bo film v tekmovalnem programu za prestižne filmske nagrade oskar. Če bo Daniel Day-Lewis domov odnesel oskarja, bo to njegov četrti – oskarja za glavno moško vlogo je namreč že osvojil za vloge v filmih My Left Foot (1989), Tekla bo kri (2007) in Lincoln (2012).

Film Phantom Thread (2017) pripoveduje zgodbo priznanega oblikovalca oblačil Reynoldsa Woodcocka (Daniel Day-Lewis), ki se v 50. letih prejšnjega stoletja zaplete v kompleksno razmerje s samovoljno žensko (Vicky Krieps). Gre za drugo sodelovanje med režiserjem Paulom Thomasom Andersonom in slovitim igralcem (prvo sodelovanje je bilo v filmu Tekla bo kri).

Protagonist se v filmu Phantom Thread (2017) zaplete v razmerje s samovoljno žensko.
Protagonist se v filmu Phantom Thread (2017) zaplete v razmerje s samovoljno žensko.

Daniel Day-Lewis je svojo upokojitev napovedal letos na začetku leta in s tem presenetil dobršni del filmske industrije. “Je izjemno hvaležen vsem sodelavcem in občinstvu, ki so ga spremljali vsa ta leta. To je osebna odločitev, ki je v prihodnje ne bo komentiral ne on ne njegovi predstavniki,” je še dodala njegova predstavnica za javnost.

Dodatne Informacije

Drama
Phantom Thread
(2017, ZDA)

Režija: Paul Thomas Anderson. Igrajo: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Vicky Krieps …

V kinu od 25. decembra (ZDA).

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
8 neobičajnih filmov za deževne dni