Sony Xperia Hello: vaš novi hišni ljubljenec

Robotski domači asistenti postajajo iz dneva v dan bolj priljubljeni. Morda v naši državi tega še ne občutimo, a drugod po svetu, predvsem na zahodu, se družine kar redno večajo za enega (robotskega) člana. Zdaj so svoj lonček pristavili še pri Sonyju. Poglejmo si ta lonček oziroma domačega asistenta Sony Experia Hello, ki sicer tudi še ne bo obiskal naših domov.

Sony Xperia Hello bo najprej obiskal japonske domove. Podobno kot Amazon Echo se bo tudi Xperia Hello odzivala na vaše glasovne ukaze, geste in obrazno mimiko.

https://www.youtube.com/watch?v=WFCwU3E3m5U

Morda bo izkušnja delovala še malo bolj osebno, saj so napravico opremili z animacijskim ‘očesom’, ki se premika in lahko tudi izrazi določena občutja, kot so žalost, veselje in podobno. Na prednji strani je 4,6-palčni LCD-zaslon, s katerega boste lahko prebirali informacije.

Xperia Hello bo lahko vaš osebni fotograf, z njo boste lahko opravljali videoklice, preverili stanje doma in na dvorišču, ko boste zdoma, poslušali zadnje novice ter spremljali vremensko napoved. Robot se bo po prostoru premikal spontano in avtonomno, brez kakršnekoli človekove pomoči. Pri Sonyju pravijo, da lahko celo zapleše, če si zaželite.

Kot rečeno, za zdaj bo od naslednjega meseca naprej na voljo samo na Japonskem. Za ceno 1.100 evrov.

Galerija – Sony Xperia Hello: vaš novi hišni ljubljenec

Dodatne Informacije

Več informacij:
sony.jp

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Respira: čistilec zraka, ki s pomočjo rastlin ustvarja naravno čisto okolje