Filmski napovednik: The Zookeeper’s Wife (2017)

Film The Zookeeper's Wife (2017)
Zadnjič posodobljeno: :

The Zookeeper's Wife je britansko-ameriška drama, posneta po istoimenski knjigi Diane Acker. Pripoveduje resnično zgodbo o Janu (Johan Heldenbergh) in Antonini Żabiński (Jessica Chastain), skrbnikoma varšavskega živalskega vrta, ki sta med drugo svetovno vojno ljudi skrivala v kletkah za živali in tako rešila 300 življenj.

Dogajanje filma The Zookeeper’s Wife, ki je posnet po resničnih dogodkih, je postavljeno v čas nacistične invazije Poljske 1. septembra leta 1939. Pripoveduje zgodbo Antonine Żabińske (Jessica Chastain) in njenega moža, dr. Jana Żabińskiga (Johan Heldenbergh), ki vodita varšavski živalski vrt.

Jessica Chastain kot Antonina Żabińska.
Jessica Chastain kot Antonina Żabińska

Po prihodu Nemcev sta dolžna poročati nemškemu zoologu (Daniel Brühl), na skrivaj pa začneta sodelovati z odporniškim gibanjem in skrivati Jude, ujetnike varšavskega geta, ki je bil največji izmed judovskih getov, ki ga je ustanovil tretji rajh v času holokavsta med 2. svetovno vojno. S tem ogrozita tudi lastni življenji.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Avtomobili 3 (Cars 3, 2017)

Resnična Antonina Żabińska in  Jan Żabiński.
Resnična Antonina Żabińska in Jan Żabiński.

Kot predloga za film je služila istoimenska knjiga Diane Ackerman iz leta 2007. Vojno dramo je režirala Niki Caro (Severno od raja, Legenda o jezdecu kitov).

Galerija – utrinki iz filma The Zookeeper’s Wife (2017):

Dodatne Informacije

Biografska drama, vojna drama
The Zookeeper’s Wife
(VB, ZDA, 2017)

Režija: Niki Caro. Igrajo: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Michael McElhatton, Daniel Brühl, Iddo Goldberg, Shira Haas, Efrat Dor.

V kinu od 31. marca 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najboljši božični filmi vseh časov po mnenju kritikov