Foodko – bližnjica do hrane slovenskih lokalnih proizvajalcev

Foodko

Foodko omogoča nakup hrane neposredno pri lokalnih proizvajalcih. Gre za spletno rešitev, ki proizvajalcem lokalne hrane omogoča prodajo končnim kupcem. Na drugi strani kupcem na enem mestu omogoča neposreden dostop do kakovostne lokalne hrane preverljivega izvora brez ''posrednikov''.

Foodko je spletna rešitev, ki proizvajalcem lokalne hrane omogoča prodajo končnim kupcem, tem pa, da se do nje dokopljejo brez posrednika. Za zdaj je na voljo kupcem v Ljubljani, ki lahko svoje izdelke enkrat tedensko prevzamejo v Tehnološkem parku v Ljubljani, za doplačilo pa vam hrano dostavijo na želeni naslov. Možnost nakupa namerava Foodko v prihodnosti ponuditi tudi v drugih večjih mestih v Sloveniji, in sicer v Mariboru, Kopru, Novem mestu in Kranju, kasneje pa tudi v tujini, prodreti pa želi tudi v hotele, restavracije in javne zavode.

PREBERITE ŠE: Tržnica BTC City z ulično prehrano in mednarodno kuho

Domače, ki te ljudbim domače.
Domače, ki te ljudbim domače.

Prednost tovrstnega trgovanja je, da proizvajalec pozna tako pogoje, pod katerimi bo prodajal, kot pogoje, pod katerimi bo končni kupec dobil njegov proizvod, kar je pri nas bolj kot ne izjema. S tem želijo pri podjetju Prospeh, ki je platformo Foodko razvijalo osem mesecev, mesec in pol pa je trajala testna prodaja, rešiti problem pomanjkanja zaupanja med udeleženci v prehrambni industriji.

Dodatne Informacije

Več informacij:
foodko.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Cornettoccino: kapučino v kornetu je razlog, da komaj čakamo, da obiščemo Dunaj