fbpx

Forbesova lestvica: Največji zaslužkar med igralci ponovno Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr, zvezdnik franšize Iron Man, ostaja na vrhu Forbesove lestvice najbolj plačanih igralcev, ki prihajajo iz ''tovarne sanj''. Vlogi železnega junaka in Marvina (Marvin, Marvel, naključje??) v filmu Chef sta mu navrgli cca. 56 milijonov evrov (75 mio dolarjev), medtem ko mu je za ovratnik najbolj dihal Dwayne ''The Rock'' (za to priložnost bolj ''Herkul'') Johnson z 39 milijoni evrov (52 mio dolarjev).

Robert Downey Jr. ostaja največji zaslužkar med hollywoodskimi igralci, potem ko je ponovil lanski dosežek (cca. 75 mio dolarjev), čeravno smo ga letos gledali le v filmu Chef (kjer je bil njegov soigralec Jon Favreau, tudi režiser tega filma in tudi Iron Mana 2, kjer je prav tako igral). A kot gonilni sili Marvelovih filmov mu pač pripada lep del 1,2 milijardne pogače, ki se ji reče Iron Man 3.

Tony Stark in njegov oklep 3.0.
Tony Stark in njegov oklep 3.0.

In ja, Downey Jr. je večino prihodkov prinesla prav Marvelova molzna krava, franšiza Iron Man, ki je vmes dobila še podaljšek v Maščevalcih (The Avengers), kar mu je med lanskim in letošnjim junijem pošteno odebelilo proračun in zaradi česar je v žep pospravil precej več kot njegov prvi zasledovalec. Ob letu osorej je to namesto Channing Tatuma (letos ga ni med top 10) Dwayne Johnson, sicer igralec, katerega filmi v blagajne prinesejo največ zaslužka.

Filmi Dwayna Johnsona so prinesli največ zaslužka, a to ni bilo dovolj, da bi sam zasedel vrh zaslužkarjev.
Filmi Dwayna Johnsona so prinesli največ zaslužka, a to ni bilo dovolj, da bi sam zasedel vrh zaslužkarjev.

Na tretjem mestu se je znašel Bradley Cooper s 34 milijoni evrov (46 mio dolarjev), prvo ”petorko” pa zaokrožujeta Leonardo DiCaprio (29 milijoni evrov oz. 39 mio dolarjev) in Chris Hemsworth (27,5 milijona evrov oz. 37 mio dolarjev).

Leonardo Di Caprio je že redni gost Forbesove lestvice zaslužkarjev.
Leonardo Di Caprio je že redni gost Forbesove lestvice zaslužkarjev.

PREBERITE ŠE: 14 filmskih igralcev in igralk, ki bi si zaslužilo oskarja, a nanj še vedno čakajo

Seveda ti zneski niso številke, ki na koncu končajo na računih igralcev, saj ocene zaslužkov ne upoštevajo davkov ter vsega kar potegne zvezdništvo sabo (vključno s plačilom agentov). A danes, ko so igralci zavoljo specialnih učinkov láhko zamenljivi, je dosežek Downeya res zavidanja vreden, saj je od njegove prezence odvisno ali film pade ali ne, kar je že prava rariteta.

10 najbolje plačanih hollywoodskih igralcev v letu 2014:

  • Robert Downey Jr – 75 milijonov dolarjev
  • Dwayne Johnson – 52 milijonov dolarjev
  • Bradley Cooper – 46 milijonov dolarjev
  • Leonardo DiCaprio – 39 milijonov dolarjev
  • Chris Hemsworth – 37 milijonov dolarjev
  • Liam Neeson – 36 milijonov dolarjev
  • Ben Affleck – 35 milijonov dolarjev
  • Christian Bale – 35 milijonov dolarjev
  • Will Smith – 32 milijonov dolarjev
  • Mark Wahlberg – 32 milijonov dolarjev

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!