5 najmlajših milijarderjev na svetu 2018

Si predstavljate, da bi imeli milijarde pri starosti 21 let? Toliko namreč šteje najmlajša milijarderka na svetu. Poglejte si, kdo so po Forbesu najmlajši milijarderji na svetu 2018.

Forbes je pred kratkim ponovno pripravil lestvico najmlajših milijarderjev na svetu in seznam je prav zanimiv. Trije izmed teh milijarderjev so Norvežani, najmlajša milijarderka na svetu pa je stara le 21 let. Poglejte si, kdo so najmlajši milijarderji na svetu 2018, ki so tukaj razporejeni po letih – od najstarejšega do najmlajšega.

5. John Collison, 27
1 milijarda ameriških dolarjev

John Collison
John Collison

Faliran študent s Harvarda je leta 2011 z bratom Patrickom soustanovil Stripe, podjetje, ki se ukvarja s plačili prek spleta. Brata, rojena na Irskem, danes živita v San Franciscu, kjer je tudi sedež podjetja.

4. Evan Spiegel, 27
4,1 milijarde ameriških dolarjev

Evan Spiegel
Evan Spiegel

Spiegel je skupaj s svojim nekdanjim sošolcem s Stanforda leta 2011 soustvaril priljubljeno aplikacijo Snapchat. Vsak ima v podjetju 18-odstotni delež in delnice z glasovalno pravico. Danes aplikacijo vsak dan uporablja kar 170 milijonov ljudi po svetu.

3. Gustav Magnar Witzøe, 24
1,9 milijarde ameriških dolarjev

View this post on Instagram

Joyeux 14 Juillet 🔵⚪️🔴🍾

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on


Gustav je lastnik skoraj polovice norveške ribogojnice Salmar, ki je med drugim ena največjih svetovnih proizvajalcev lososa. Njegov oče, ki še danes vodi podjetje, je ta delež Gustavu podaril leta 2013. Gustav se sicer bolj osredotoča na vlaganje v nepremičnine in tehnološke startupe.

2. Katharina Andresen, 22
1,4 milijarde ameriških dolarjev


Norvežanka Katharina Andresen je polnila naslovnice tabloidov lani, ko so jo ujeli pri vožnji pod vplivom alkohola. Je druga najmlajša milijarderka na svetu – od nje je mlajša le še njena sestra Alexandra. Katharina je podedovala 42 odstotkov družinske investicijske družbe Ferd, ki jo vodi njen oče Johan.

1. Alexandra Andresen, 21
1,4 milijarde ameriških dolarjev


Alexandra je pri 21. najmlajša milijarderka na svetu. Tudi ona je podedovala 42 odstotkov družinskega podjetja. Ferd je sicer dejavni vlagatelj na nordijski borzi. Vlaga tudi v zasebni kapital in tvegane sklade.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kakšen je popolni moški in kakšna popolna ženska?!