fbpx

Ford GT LM Edition Coupe (2022): labodji spev najbolj športnega Forda

Ford GT LM Edition Coupe; Foto: media.ford.com

Bolj na žalost kot naposled, je tudi Ford GT dočakal konec svoje proizvodnje. Poslovil se bo v slogu, v obliki omejen različice Ford GT LM Edition Coupe.

Ford GT LM Edition bo na voljo v tako imenovani Liquid Silver, oziroma v ʺtekoči srebrniʺ barvi. Barvo bodo popestrili deli karoserije iz modro ali rdeče obarvanih ogljikovih vlaken, z ujemajočimi se modrimi ali rdečimi zavornimi čeljustmi Brembo.

Ford GT LM Edition Coupe; Foto: media.ford.com

Ekskluzivno za model LM Edition je na voljo 3D natisnjeni izpušni sistem iz titana in 3D natisnjena značka avtomobila GT LM. Kot poseben poklon Fordovi zmagi na tekmovanju 24 ur Le Mansa, iz leta 2016, bo imelo 20 primerkov različice GT LM, posebno obeležje na armaturni plošči. Le to bo narejeno iz zmlete odmične gredi motorja, originalnega zmagovalnega avtomobila.

Ford GT LM Edition Coupe; Foto: media.ford.com

Notranjost je odeta v usnje barve ebenovine in dopolnjena z alkantaro in vstavki iz ogljikovih vlaken. Motor ostaja enak, 3,6-litrski V6-valjnik EcoBoost s 660 konjskimi močmi.

Dodatne Informacije

ford.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.