fbpx

FORGO: adijo, plastika! Tukaj je švedska revolucija na področju osebne nege!

Form Us With Love, FORGO

Švedski oblikovalski studio Form Us With Love je predstavil novo blagovno znamko kozmetike FORGO, ki se izogiba plastiki in zmanjšuje ogljični odtis. Prvi izdelek je milo, ki si ga s pomočjo koncentriranega praška zmešamo sami!

Form Us With Love si z znamko FORGO prizadeva za boljši jutri. Tako so predstavili milo v obliki praška, ki za svoje delovanje potrebuje le vodo iz pipe. V vsaki vrečki je 12 g koncentriranega praška, iz tega pa dobimo 250 ml mila. Ob naročilu nam pošljejo še stekleničko (seveda iz stekla).

Nova blagovna znamka kozmetike FORGO, se izogiba plastiki in zmanjšuje ogljični odtis.
Nova blagovna znamka kozmetike FORGO se izogiba plastiki in zmanjšuje ogljični odtis.

Pri razvoju izdelka je sodeloval laboratorij, specializiran za naravno kozmetiko. Prašek ima tako šest glavnih sestavin, na voljo pa so trije vonji: nevtralni, citrus in les. Vse skupaj je zapakirano v minimalistično estetiko, po čemer sicer tudi slovijo. “Naše poslanstvo je resnična sprememba, to je naše vodilo za vse, kar počnemo pri Form Us With Love. Ta ambicija pa potrebuje čas,” pravi Jonas Pettersson, CEO podjetja. “To pomeni, da se moramo poglobiti, da lahko vplivamo na celotno industrijo, da moramo narediti boljše izdelke v smislu inovativnosti, trajnosti, kakovostne proizvodnje. Le tako bodo to dolgotrajne rešitve.”

“Vidimo lahko toliko izdelkov, ki so zasnovani potratno in neučinkovito,” dodaja John Lofgren, kreativni direktor pri Form Us With Love. “Tekoči izdelki za osebno nego so večinoma voda, in to je sestavina, ki jo imate (verjetno) doma. Zakaj bi jo potem pošiljali naokoli v plastičnih embalažah, če lahko to naredimo veliko bolje?”

Mila FORGO
Mila FORGO

Cilj FORGA je, da ustvarijo trajnostne izdelke za osebno nego z naročnino. Po prvi dostavi lahko tako kupci naročijo le polnila, ki pa bodo prišla v papirnatih ovojnicah. “Milo je za nas le začetek. Tu smo, da naredimo osebno nego bolj trajnostno z manj izdelki,” zaključuje Allon Libermann, vodja oblikovanja in soustanovitelj znamke FORGO.

Galerija: Form Us With Love, FORGO

Dodatne Informacije

Več informacij:
forgo.se

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!