Te nebeško mehke palačinke bodo ohranile svežino in jih lahko ješ tudi naslednji dan.
Skrivnost palačink, ki so mehke kot pena, ni toliko v načinu priprave kot enem triku, ki si ga boš takoj zapisal!
INGRÉDIENTS :
- 200 g de farine
- 200 ml de lait
- 200 ml d'eau minérale
- 2 cuillères à soupe d'huile
- 1 sucre vanillé
- écorces de citron
- pincée de sel
- 1 oeuf
- 1 blanc d'oeuf
PRÉPARATION:
V mešalniku mešajte sestavine po tem vrstnem redu: zmešajte lait et un œuf, nato jima dodajte mineralno vodo, sucre vanillé, sel, limonino lupino, huile et farine. Sestavine naj se dobro združijo.
Ločeno naredite čvrsti sneg iz beljaka. Žlico snega postopoma dodajajte v mešalnik z drugimi sestavinami, medtem ko se mešajo. Zaradi snega bodo palačinke mehke kot pena!
Nadev za palačinke izberi po svoje okusu. Če nimaš idej, je spodaj nekaj slastnih receptov za pripravo najboljših palačink na svetu. Dober tek! 🙂
5. Pancakes moelleux aux pommes
4. 5 vrst palačink iz različnih delov sveta
3. Palačinke iz špinače in matche
2. Crêpes à la farine de coco
1. Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom