fbpx

SUNPlace – un gril solaire qui utilise la lumière du soleil au lieu du charbon de bois pour cuisiner

SUNPlace - kuhinja/žar na povečevalno steklo

Les journées chaudes et ensoleillées et le barbecue vont de pair comme le vin et le fromage. Mais étant donné leur dépendance les uns aux autres - pour être honnête, il ne s'agit en fait que d'un gril au soleil - un gril solaire comme le SUNPlace, conçu par le studio de design Lanzavecchia + Wai, aurait dû exister il y a longtemps. Parce que griller ne doit pas toujours être un « sale boulot » (lire travailler avec du charbon de bois).

SUNPlace ni tipični žar, pravzaprav ni nujno niti žar. Lahko mu rečemo tudi solarni kuhinjski set s povečevalnim steklom, ki na ploščo za peko koncentrira sončne žarke. Pod njega sta se podpisala italijanska oblikovalka Francesca Lanzavecchia in oblikovalec s Singapurja Hunn Wai, ki sta želela, da SUNPlace funkcionira kot križanec med žarom in ploščo Teppanyaki (dodatna kuhalna površina za pripravo rib, morskih sadežev, govedine, zelenjave in ostalih jedi Teppanyaki kuhinje- japonski način peke na žaru). Navdih sta črpala iz priprave fondi hrane, korejskega načina priprave hrane na žaru in kitajskega v voku.

EN SAVOIR PLUS: GoBQ - Le premier gril pliant portable vraiment léger au monde #indiegogo

Ste že kdaj spekli čevapčiče s pomočjo sončnih žarkov?
Ste že kdaj spekli čevapčiče s pomočjo sončnih žarkov?

SUNPlace je bil ustvarjen za razstavo Le Affinità Selettive in v duhu milanskega Expa, katere rdeča nit je hrana in iskanje rešitev za globalne izzive ter trajnostne prehrambne rešitve. Narejen je iz hrastovega lesa, namesto indukcije ali plina oziroma ognja, pa za vročino plošče skrbi kompaktna fresnelova leča, leča francoskega fizika in izumitelja Augustina-Jeana Fresnela, prvotno namenjena za uporabo v svetilnikih, ki je glede na konvencionalne leče zmožna zelo ozke usmerjenosti sončnega žarka. Mizo pospremijo ”Mini-Me” stoli, na voljo pa je tudi poseben pribor za žar. Zakaj poseben? Zaradi svoje sploščene oblike ga lahko pod lečo segrejete in z njimi spečete zgornji del mesa ali zelenjave, medtem ko plošča skrbi za ”zadnjo plat”.

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.