fbpx

Frizer svetuje: to so pričeske, zaradi katerih boste videti starejši

Foto: envato

Pozor, frizer svetuje! Pričeska močno vpliva na vaš zunanji videz in kot poudarjajo frizerji, vas lahko bodisi pomladi, bodisi postara.

Ko frizer svetuje, se mu splača prisluhniti. Frizerji dobro vedo, da lahko pričeska pomembno vpliva na vaš videz in bodisi poveča vaš mladostni čar ali pa vam nehote doda nekaj let. Medtem ko je starost le številka, pa lahko nekatere pričeske in frizerske odločitve nenamerno povzročijo, da ste videti starejši, kot ste.

Vzdrževanje istega sloga skozi leta

S staranjem se lahko oblika in poteze vašega obraza spremenijo. Če že več let prisegate na isto frizuro je morda čas, da se odločite za spremembo. Konstantno ista pričeska namreč ustvari enoličen videz, ki se morda niti ne prilega več vaši sedanji strukturi obraza.  Bodite odprti za nove pričeske, ki poudarijo vaše poteze obraza.

Predolgi lasje

Čeprav so dolgi lasje lahko resnično lepi, pa morda obtežijo vaš obraz in vas naredijo starejše. Najbolj primerna je dolžina tik pod rameni ali nad njimi, ki vizualno človeka pomladi in laska njegovemu obrazu.

Foto: envato

Zanemarjanje rednega striženja

Če le poredko obiskujete frizerja, morda tvegate razvoj razcepljenih konic, ki vaše lase oropajo življenja in jih naredijo dolgočasne. Poskrbite, da bodo vaši lasje zdravi in živahni z rednim striženjem – vsakih šest do osem tednov.

Enobarvna barva las

En sam odtenek las vas lahko optično postara, namesto tega se raje odločite za dodatek subtilnih poudarkov, s čimer boste ustvarili razgibano in bolj mladostno pričesko.

Foto: Unsplash/Element5

Zanemarjanje nege

Pusti lasje brez življenja vas lahko na videz postarajo. Poskrbite za zdrave in sijoče lase z redno uporabo vlažilnih in hranilnih izdelkov za lase. Negovalni tretmaji, redne masaže lasišča in zaščita las pred prekomernim toplotnim oblikovanjem pomagajo k ohranjanju vitalnosti in zdravja las.

Sredinska prečka

Ostra prečka do sredine obraza lahko poudari drobne gubice in pritegne pozornost na asimetrijo obraza. Namesto tega se raje odločite za prečko rahlo izven sredine, ki ustvari mehkejši in bolj laskav okvir za vaše poteze.

Foto: envato

Preveč popolni kodri

Popolnoma urejeni in trdi kodri lahko delujejo zastarelo, s čimer postarajo tudi vas. Izberite raje naravne, mehke valove ali ohlapne kodre za bolj mladosten in lahkoten videz.

Foto: envato

Izrazit fru-fru

Čeprav je frufru lahko nadvse eleganten, pa lahko topo pristriženi lasje poudarijo gube na čelu ali drugih delih obraza. Posvetujte se z vašim frizerjem, ki vam bo znal svetovati, katera vrsta frufruja vam najbolj pristoji.

Foto: envato

Ignoriranje obrvi

Obrvi igrajo ključno vlogo pri oblikovanju obraza, s pretiranim puljenjem ali zanemarjanjem le tega pa lahko splošno izgledamo starejši. Poskrbite, da bodo vaše obrvi lepo oblikovane, tako, da dopolnjujejo poteze vašega obraza.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.