fbpx

Fructal izdelal sok iz izključno slovenskih jabolk

Fructal predstavlja nov izdelek, motni jabolčni sok, narejen izključno iz slovenskih jabolk. Uspešen projekt vipavske breskve so tako razširili še na področje jabolk.

V Fructalu nadaljujejo uspešno zgodbo Vipavske breskve, kjer so v sodelovanju s pridelovalci razvili izdelek, ki je narejen izključno iz breskev, ki prihajajo iz Vipavske doline. To uspešno zgodbo so sedaj razširili tudi na področje jabolk. Predstavili so nov izdelek – Fructal Superior, 100% Slovensko jabolko. Gre za sveže stisnjen sok, ki ni filtriran in je pripravljen izključno iz slovenskih jabolk.

Fructal Superior, 100% Slovensko jabolko - sveže stisnjen sok, ki ni filtriran in je pripravljen izključno iz slovenskih jabolk.
Fructal Superior, 100% Slovensko jabolko – sveže stisnjen sok, ki ni filtriran in je pripravljen izključno iz slovenskih jabolk.

V ta namen je Fructal odkupil 2.300 ton jabolk, izključno od slovenskih pridelovalcev, le-ti pa večinoma prihajajo iz Dolenjske. Fructal se je že prej uvrščal med največje odkupnike sadja v Sloveniji, z uvedbo novega soka – Fructal Superior, 100% slovensko jabolko, pa je s 5.000 odkupljenimi tonami sadja na leto, postal največji odkupnik sadja v Sloveniji. Jabolka tudi sicer predstavljajo največji delež v pridelavi sadja pri nas, v zadnjih letih ta delež znaša v povprečju več kot 70% pridelanega sadja.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
fructal.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!