fbpx

Čistilna akcija za lepšo Ljubljano 2019: čista in zelena prestolnica

Čistilna akcija za lepšo Ljubljano 2019: čista in zelena prestolnica

Če si želite živeti v čisti in zeleni prestolnici, se potem morate udeležiti čistilne akcije Za lepšo Ljubljano 2019, v okviru katere bodo tudi letos potekale različne dejavnosti, s katerimi lahko spremenite okolje, v katerem živite. Tradicionalno poteka akcija vsako leto mesec dni in se zaključi s čiščenjem Ljubljanice – potapljači in številna društva bodo poskrbela, da bo voda čista, vi pa boste lahko uživali v kulturnem programu in medovitih rastlinah, ki jih boste prejeli od Botaničnega vrta v zahvalo, ker vam je mar za okolje in seveda Ljubljano.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Ljubljana, okolica in Ljubljanica od Špice do Zmajskega mostu
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Dobra volja!

Vsako leto med 22. marcem, svetovnim dnevom voda, in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje poteka v prestolnici Čistilna akcija za lepšo Ljubljano 2019 – z njo namreč želijo spodbuditi občane k čiščenju javnih in drugih površin na območju občine.

Ta čistilna akcija dokazuje, da vam ni treba veliko narediti, da bi ohranili svoje okolje čisto – začnite pri svojem domu in bloku, v katerem živite. Po svojih najboljših močeh lahko vsak dan prispevate k temu, da bo vaša stanovanjska stavba odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja. In za to lahko dobite tudi nagrado Naj blok v Ljubljani.

Tisti, ki bi želeli prispevati več, pa se lahko udeležite številnih akcij, o katerih pišejo na svoji spletni strani, in predavanj, kjer boste spoznali, kakšen je pomen odgovornega ravnanja do okolja ter kako lahko spremenite svoje slabe navade in miselnost.

Akcija se bo zaključila s tradicionalnim čiščenjem Ljubljanice od Špice do Zmajskega mostu, ki bo letos potekala že 28. leto zapored. V njej bodo sodelovali potapljači in člani različnih društev.

Na bregovih Ljubljanice v središču mesta bo ob tem potekal tudi kulturni program, ki se bo pričel ob 10. uri. Dekleta v meščanski opravi se bodo sprehajala po nabrežjih, povodni mož pa bo med njimi iskal svojo Urško. V zahvalo za skrb za čisto okolje bodo vsi mimoidoči prejeli medovite rastline, ki so jih vzgojili v Botaničnem vrtu v Ljubljani.

Snaga bo v okviru akcije Za lepšo Ljubljano zagotovila vreče in rokavice za zbiranje odpadkov ter posebno Snagino ekipo, ki bo uredila odvoz zbrani smeti. Več informacij lahko najdete na Snagini spletni strani.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljana.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.