fbpx

Fujifilm X-T4: fotoaparat, ki izpolnjuje želje uporabnikov

Fotoaparat Fujifilm X-T4

Stabilizacija senzorja in v vse smeri premikajoč se zaslon sta le dve od stvari, ki so jih uporabniki pogrešali. Zdaj so jih s fotoaparatom Fujifilm X-T4 tudi dobili.

Priljubljen fotoaparat Fujifilm X-T3 je dobil svojega naslednika. Nov model X-T4 navzven mogoče ni videti kot bistvena nadgradnja že prej odličnega fotoaparata, a v sebi skriva marsikaj, kar bo zagotovo premamilo predvsem video snemalce. Uporabniki bodo najbolj veseli prihoda stabilizacije senzorja, kar pomeni, da bodo brez težav uporabljali katerekoli objektive Fujifilm, ostre fotografije pa dosegli že pri 1/4 sekunde.

Ohišje je v nasprotju z večjim držalom (grip) tako rekoč enako kot pri X-T3, so pa malce premetali gumbe in izbiro funkcij, kar upravljanje fotoaparata precej poenostavi. LCD-zaslon na zadnji strani se po novem lahko premika v vse smeri in pomaga na primer pri fotografiranju pod različnimi koti ter seveda pri selfijih oziroma vlogih. Vrhunske video sposobnosti ostajajo enake kot pri X-T3, so pa dodali možnost snemanja v ločljivosti 1080 p pri 240 sličicah na sekundo, kar omogoča resnično gladke počasne posnetke.

X-T4 ohrani enak senzor ločljivosti 26,1 MP kot X-T3, nadgradil pa je rafalno fotografijo, saj zmore kar 15 sličic na sekundo s hkratnim ostrenjem pri uporabi mehanskega zaklopa (in 30 sličic na sekundo pri uporabi elektronskega zaklopa). V kombinaciji z izboljšanim ostrenjem bo X-T4 kot nalašč tudi za fotografiranje hitro premikajočih se objektov.

Fotoaparat Fujifilm X-T4
Fotoaparat Fujifilm X-T4

Kdor že uporablja model X-T3, bo verjetno kljub izboljšavam novega preskočil. Edino če si res želi stabilizacije senzorja in nove baterije, ki naj bi po prvih vtisih resnično zdržala več časa. X-T4 bo verjetno prej premamil tiste, ki bi si želeli šele vstopiti v svet profesionalne fotografije oziroma videografe, ki jim trenutna oprema ne dopušča pretirane ustvarjalnosti. Gre namreč za odličen hibrid med fotografijo in videom, če ne celo za najboljši hibrid trenutno na trgu. Prednaročila je že mogoče oddati, cena za ohišje pa se bo zelo verjetno vrtela okoli 1.700 evrov.

Galerija: Fujifilm X-T4

Dodatne Informacije

Več informacij:
fujifilm-x.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!