Fuselage: okolju prijazno zatočišče za najbolj skrite kotičke sveta

Fuselage

Britansko podjetje Tree Tents International predstavlja edinstveno zatočišče Fuselage, ki je bilo zasnovano v skladu s smernicami trajnostnega razvoja. Pozornost vzbuja s svojo obliko, ki spominja na trup letala.

Zatočišče, ki so ga ustvarjalci poimenovali Fuselage (v prevodu trup letala), zajema prostor s širino 3 metre in dolžino 5 metrov. Zanimivo je predvsem zaradi tega, ker ga je mogoče postaviti praktično povsod. Izjema niso niti najbolj eksotični kotički sveta.

Podjetje kabino Fuselage ponuja kot komplet različnih delov, ki ga je potrebno sestaviti na želeni lokaciji. Pri tem ni potrebna pomoč težke gradbene mehanizacije, ki ima negativen vpliv na okolje. Bivališče Fuselage je sicer oblikovano tako, da ga je mogoče pripeti na drevo ali pa namestiti na podporno strukturo.

Kje boste postavili svoj Fuselage?
Kje boste postavili svoj Fuselage?

Ekipa ustvarjalcev se zavzema za gradnjo iz okolju prijaznih materialov. Enako pot je ubrala tudi pri novem projektu. Fuselage je namreč zgrajen iz lokalnih materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Presežni material iz glavnega proizvodnega postopka je ponovno uporabljen pri izdelovanju opreme za kampiranje.

Ohišje hiške Fuselage je izdelano iz lesa in aluminija. Struktura, ki energijo pridobiva s pomočjo sončnih celic, se je sposobna zoperstaviti še tako težkim naravnim razmeram. Pred okoljem jo ščitijo stena iz treh plasti, ogrevalni sistem z nizko napetostjo in peč na les.

Pod Fuselage se je podpisal oblikovalec Jason Thawley. Ta pravi, da ga je zasnoval z željo, da ljudem zagotovi zatočišče v ekstremnih okoljih, ki ponujajo izjemno raznolikost naravnega okolja.

Galerija: Fuselage

Dodatne Informacije

Več informacij:
treetents.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
IKEA predstavlja novo kolekcijo, ki se poigrava z mejo med umetnostjo in funkcionalnostjo