BMW X3 M in X4 M: naviti različici bavarskih SUV-jev

BMW X3 M in BMW X4 M
Zadnjič posodobljeno: :

Po prihodu novih modelov avtomobila BMW je le vprašanje časa, kdaj se nam bodo pridružile njihove strupene različice – tako smo dočakali najnovejša BMW X3 M in BMW X4 M, ki imata omembe vredno število konjskih moči, nadgrajeno podvozje in vpadljiv športni dizajn.

Recept je dokaj preprost – če želimo narediti M verzijo BMW-ja, je potrebno dodati moč. Več kot jo dodamo, zanimivejše bo. In BMW X3 M in BMW X4 M na tem področju nikakor ne razočarata.

BMW X3 M in X4 M imata vgrajen 3,0-litrski 6-valjnik z dvojno turbino, ki pridela 480 konjskih moči in 600 njutonmetrov navora. Če vam to še ni dovolj, je na voljo različica motorja Competition s 510 konjskimi močmi. Največja hitrost je omejena na 250 km/h, če se odločite za M Drivers Package, pa boste lahko dosegli 280 km/h ali 284 km/h pri močnejšem motorju.

Ne glede na nivo opreme, imata BMW X3 M in X4 M serijsko nameščen 8-stopenjski samodejni menjalnik in štirikolesni pogon xDrive. Ker pa samo dodajanje moči ni dovolj za dober športni avtomobil, je bilo potrebno nadgraditi še veliko drugih komponent. Ena izmed njih je ojačitev šasije, ki doda torzijsko trdnost za boljšo lego na cesti.

Nadgrajeni, elektronsko nadzorovani blažilniki imajo več stopenj trdote, posodobljen pa je tudi zavorni sistem. Oba modela, BMW X3 M in X4 M, se vozita na 20-palčnih platiščih, različice Competition pa na 21-palčnih platiščih.

BMW X3 M
BMW X3 M

Mišičasti odbijači in pragovi ne puščajo nobenega dvoma, za katero različico BMW X3 ali BMW X4 gre. Pri M modelih lahko na zunanjosti opazimo nekoliko več črnine, športnejše odbijače in strešni spojler.

Notranjost je polna usnja, z dodatki črne barve in aluminija, vse skupaj pa popestrijo logotipi M, ki jih najdemo na športnem volanu, sedežih in še kje. BMW X3 ali BMW X4 na prvih fotografijah nista razočarala, verjamemo tudi, da bosta v živo še bolj navdušila.

Galerija: BMW X3 M in BMW X4

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Audi e-tron GT: Taycan je dobil hudo “bratsko” konkurenco