fbpx

GFG Style Bandini Dora: električni športnik drznega dizajna

Inspiracija, ki stoji za dizajnom avtomobila GFG Style Bandini Dora, je bila italijanska znamka Bandini, ki je med letoma 1946 in 1992 izdelovala športne avtomobile. Električni dvosed Bandini Dora ima drzen dizajn, ki se ujema z njegovo zmogljivostjo.

GFG Style Bandini Dora je električni športni dvosedežnik, ki bo zaradi svojega drznega dizajna pritegnil marsikateri pogled. Legendarna oblikovalca Giorgetto Giugiaro in njegov sin Fabrizio sta si zamislila Doro v slogu Barchette. Ta predstavlja avtomobil z nizko držo, dolgo podobo, ki je praktično brez previsov. Pogonska tehnologija je povsem primerna dramatičnemu dizajnu. Doro poganja elektromotor s 400 kW (544 KM) moči, od 0 do 100 km/h pa pospeši v 3,3 sekunde. Največja hitrost, ki jo doseže, je 250 km/h, baterija pa ima dovolj energije za do 450 kilometrov dolgo pot. Dolg pokrov motorja Bandini Dore poudarijo veliki žarometi in velika odprtina za zajem zraka.

GFG Style Bandini Dora
GFG Style Bandini Dora

Najbolj izstopajoč oblikovni element Bandini Dore je vsekakor tako imenovana zaščita ′halo′, ki prihaja iz formule 1. Halo je nekakšna varnostna kletka, ki povezuje sprednji in zadnji del avtomobila. V notranjosti Dore bomo našli veliko ogljikovih vlaken in usnja ter minimalizem, ki je poskrbel, da avtomobil nima stikal. Na voljo je le zaslon na dotik, prek katerega je mogoče upravljati vse funkcije v avtomobilu.

Galerija: GFG Style Bandini Dora

Dodatne Informacije

Več informacij:
gfgstyle.it

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!