GIBANICA 2019 – 9. bienale sodobne slovenske plesne umetnosti

GIBANICA 2019 – 9. bienale sodobne slovenske plesne umetnosti.

Gibanica predstavlja najpomembnejšo sodobnoplesno platformo pri nas, na kateri si domači in tuji gosti lahko ogledajo različne sodobnoplesne izdelke domačih producentov. Na 9. bienalu sodobne slovenske plesne umetnosti 2019 boste priča, katerih deset tekomovalnih predstav je izbrala tričlanska žirija iz Slovenije, Francije in Hrvaške. Poleg predstav so organizatorji pripravili tudi predstavitev knjižnih izdaj, dve okrogli mizi in pogovor.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Različna prizorišča v Ljubljani

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Ni podatka.

Od leta 2003 GIBANICA, bienale sodobne plesne umetnosti, predstavlja slovensko sodobnoplesno produkcijo, ki jo za festival izbere tričlanska selektorska ekipa (letos so to bile iz predstavnice Slovenije, Francije in Hrvaške).

Koncert za mamo (foto: Drago Videmšek)
Koncert za mamo (foto: Drago Videmšek)

Gibanica 2019 ponuja nabor najboljših sodobnoplesnih izdelkov domačih producentov. Domača javnost si bo na 9. bienalu sodobne slovenske plesne umetnosti ogledala deset tekmovalnih predstav, ki se bodo potegovale za nagrado Gibanice 2019 za najboljšo predstavo po izboru občinstva in nagrado Gibanice 2019 za najboljšo predstavo po izboru strokovne žirije.

foto: Matija Lukić
foto: Matija Lukić

Organizatorji so pripravili tudi spremljevalni program, in sicer boste priča predstavitvam knjižnih izdaj, v Cankarjevem domu bosta dve okrogli mizi in pogovor o slovenskem sodobnem plesu. Katere predstave bodo letos na bienalu, si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sodobniples.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!