GiroMobility: Ljubljana bogatejša za izposojo električni skirojev

Zadnjič posodobljeno: :

V centru Ljubljane so od tega tedna na voljo privlačni rdeči električni skiroji, ki so del flote GiroMobility. Izposodili si jih bomo lahko s pomočjo mobilne aplikacije.

Ljubljana je bogatejša za hitrejšo, cenejšo in okolju prijazno mobilnost, e-skiroje GiroMobility. Najem e-skiroja uporabniku omogoča enostavno vožnjo od točke A do točke B, električni pogon skiroja pa pride še kako prav pri vožnji v klanec ali pri hitrejšem opravljanju vsakodnevnih obveznosti na različnih lokacijah.

E-skiroji GiroMobility  (Foto: GiroMobility)
E-skiroji GiroMobility (Foto: GiroMobility)

E-skiroje bomo lahko uporabljali s pomočjo mobilne aplikacije GiroMobility, ki je na voljo prek Google Playa in App Stora (na slednjo bo treba še malo počakati). Preko omenjene aplikacije je na voljo celoten sistem izposoje električnih skirojev, ki so na voljo po sistemu “free-float”, kar pomeni, da skirojev ni potrebno prevzemati in oddajati na določene postaje, temveč se jih po uporabi zaklene na mestu, kjer se uporaba skiroja zaključi. Pred uporabo e-skiroja bomo s pametnim telefonom odčitali QR kodo iz krmila izbranega skiroja in ga s tem odklenili. Za pričetek vožnje se odšteje 0,90 €, nato pa 0,15 €/minuto vožnje. Znesek, ki ga želi porabiti za vožnje se na mobilno aplikacijo poljubno nalaga prek bančne kartice.

Aplikacija GiroMobility (Foto: GiroMobility)
Aplikacija GiroMobility (Foto: GiroMobility)

Električni skiroji dosegajo hitrost do 25 km/h, kar omogoča uporabniku hitre premike mimo avtomobilskih zastojev na prometno najbolj obremenjenih delih mesta. Z vožnjo po kolesarski stezi se uporabnik izogne čakanju v koloni, s čimer prispeva tudi k večji pretočnosti mestnega prometa in ne pušča ogljičnega odtisa v naravi. Vožnja z električnim skirojem med drugimi prednostmi pomeni tudi najvarnejšo obliko javnega mestnega prevoza v času COVID-19 epidemije. Poleg tega, da  je flota e-skirojev, tehnično redno vzdrževana, je tudi redno dnevno razkuževana.

Po uporabi se e-skiro zaklene na mestu, kjer se uporaba skiroja zaključi. (Foto: GiroMobility)
Po uporabi se e-skiro zaklene na mestu, kjer se uporaba skiroja zaključi. (Foto: GiroMobility)

Dodatne Informacije

Več informacij:
giromobility.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
INKA Mercedes-Benz AMG G63 – luksuzna neprebojna limuzina za diktatorje