fbpx

Glasbeni festivali 2019, ki jih ne smeš zamuditi

Glasbeni festivali 2019, ki jih ne smeš zamuditi

Organizirajte si prevoz, prihranite nekaj denarja, z oblačili napolnite manjšo potovalko in s seboj vzemite veliko dobre volje, ker se bodo v tvojem kraju in po Evropi začeli odvijati glasbeni festivali, ki jih v letu 2019 ne smeš zamuditi. Karte se prodajajo, izvajalci so že znani – in ne vemo, na kaj čakaš? Hitro, preden jih zmanjka.

Glasbeni festivali uživajo priljubljenost med mlajšimi generacijami, ki so se pripravljene odpraviti na drugi kontinent, le da bi uživale v festivalskem vzdušju.

Razlogov, zakaj so festivali tako popularni, je veliko. Navadni koncert traja le nekaj ur, medtem ko so organizatorji festivalov poskrbeli za to, da festivalsko rajanje traja več dni. Na dogodku se zvrstijo tudi različni glasbeniki, ki se z občinstvom povežejo na drugačni ravni. Ključnega pomena je tudi povezovanje med prijatelji, spoznavanje novih ljudi in okolice, v katero ste se prišli zabavati.

In tako bo tudi letos. Če želiš biti del tega spektakla, si potem oglej, katerih glasbenih festivalov ne smeš zamuditi v letu 2019.

ALL POINTS EAST

View this post on Instagram

Here’s to the weekend. ❤️ #flashbackfriday

A post shared by All Points East (@allpointseastuk) on

Organizatorji festivalov Coachella in Panorama bodo okupirali Victoria Park v Londonu ‒ v dveh vikendih bodo pripravili glasbeni spektakel, ki vam bo ostal dolgo časa v spominu. Festivalske dni boste preživljali ob poslušanju kvalitetnih glasbenikov, kot so The Strokes, The Chemical Brothers, Hot Chip, Bon Iver in drugi.

All Points East
od 24. maja do 2. junija,
London (Anglija)

NUITS SONORES

View this post on Instagram

#nuitsso2015 #nuit1

A post shared by Nuits sonores (@nuits_sonores) on

Če imate raje mirnejša mesta in intimno atmosfero, je potem Lyon pravi izbor. 16. leto zapored bodo na odru nastopili kakovostni umetniki, ki bodo poskrbeli za dobro atmosfero. Vsako leto se festival odvija na različnih lokacijah v mestu. Letos bodo nastopili Bonobo, Chilly Gonzales, The Black Madonna in drugi, veliko boste lahko slišali tudi o digitalni kulturi in grafičnem dizajnu. Tisti, ki imate otroke, pa pripeljite svoje najmlajše na festival Mini Sonores.

Nuits Sonores
od 28. maja do 2. junija,
Lyon (Francija)

PRIMAVERA SOUND

Ta dobro znani festival, ki se odvija v centru Barcelone, je prava poslastica za vse ljubitelje dobre glasbe in potovanja, saj ta španska lepotica velja za atraktivno destinacijo. Poleg umetnikov z imeni Solange, Cardi B i Future bodo nastopili tudi predstavniki elektro in indi scene, kot so Snail Mail in Soccer Mommy.

Primavera Sound
od 30. maja do 1. junija,
Barcelona (Španija)

NOVA ROCK FESTIVAL

Nova Rock v Nickelsdorfu je med najbolj znanimi festivali v Avstriji. Že 19. leto bo poskrbel za nekaj najbolj nepozabnih dni na panonskih poljanah, saj bo v svoje kraje pripeljal največja imena glasbene industrije, kot so Slipknot, Sum 41, The Cure in drugi.

novarock.at
od 13. do 16. junija,
Nickelsdorf (Avstrija)

STELLARBEAT FESTIVAL

Ustvarjalci festivala ponosno trdijo, da je festival StellarBeat nepozabno doživetje, saj imaš možnost videti in poslušati več kot 40 DJ-jev iz vsega sveta. Ponovno te vabijo na enkratno glasbeno pustolovščino, ki te bo v enem vikendu popeljala med velike zvezde elektronske glasbe, ki jih kmalu razkrijejo. Spremljaj njihovo spletno stran.

stellarbeat.si
od 21. do 24. junija,
Maribor (Slovenija)

INMUSIC

Največji in najbolj znan hrvaški festival na prostem, ki se bo odvijal na otokih jezera Jarun, bo tudi letos ustvaril sproščeno, prijazno in edinstveno festivalsko vzdušje. National Geographic Traveler ga je uvrstil med tri svetovne festivale, ki jih je vredno obiskati, letos pa bodo množice razvajali umetniki, kot so LP, Suede, The Cure in drugi.

inmusicfestival.com
od 24. do 26. junija,
Zagreb (Hrvaška)

HIDEOUT

View this post on Instagram

Aquarius we are coming for you! #notlongnow 🔥✨⚡

A post shared by Hideout Festival (@hideoutfestival) on

Na priljubljeno letovišče se tudi letos vrača eden izmed največjih festivalov elektronske glasbe. V petih dneh bodo na hrvaški plaži Zrče potekale tedenske zabave, ki trajajo do zgodnjih jutranjih ur. Čakajo te tudi zabave na ladje, v bazenu. Festivalsko vzdušje bodo popestrili Artwork, Andrea Oliva, Fisher in mnogi drugi.

hideoutfestival.com
1. do 5. julija,
Zrće, Novalja (Hrvaška)

ELECTRIC LOVE

Festival elektronske glasbe bo tudi letos združil ljubitelje glasbe na enem mestu. EDM, techno, dubstep je samo nekaj izmed glasbenih žanrov, ki jih bodo imeli priložnost slišati vsi udeleženci festivala. S svojim prihodom bodo tridnevno festivalsko vzdušje popestrili DJ SnakeDJ TiëstoMarshmello, Code Black in mnoga druga eminentna imena.

electriclove.at
od 4. do 6. julija,
Plainfeld (Avstrija)

SAJETA

V začetku julija se v Tolminu obeta jubilejna dvajseta Sajeta, ki na odru združuje različne glasbene zvrsti, kot so elektronika, jazz, rock, etno, klasika, eksperiment, katerih skupni imenovalec je eksperimentiranje in kreativnost. Čeprav je na prvo mesto postavljena glasba, pa Sajeta povezuje tudi širok spekter ostale ustvarjalnosti: film, multimedija, poezija, skulpture, performansi, ples, grafika in drugo.

sajeta.org
od 1. do 7. julija,
Tolmin, Sotočje (Slovenija)

EXIT

Dobitnik nagrade za najboljši evropski festival 2017 bo na seznam letošnjih nastopajočih dodal še veliko znanih zvezd, in sicer bodo festivalsko vzdušje popestrili The Cure, Tom Walker, DJ SnakeCarl Crox in mnogi drugi.

exitfest.org
od 4. do 7. julija,
Novi sad (Srbija)

ULTRA EUROPE

View this post on Instagram

Timeless memories created only at Ultra Europe.

A post shared by Ultra Europe (@ultraeurope) on

Festival Ultra Europe se je veljavil kot eden najpomembnejših festivalov v Evropi, saj vsako leto v Split pripelje najbolj znane izvajalce elektronske glasbe. Tudi letos pričakujemo bogat izbor umetnikov, ki jih kmalu razkrijejo na svoji spletni strani.

ultraeurope.com
od 12. do 14. julija,
Poljud, Split (Hrvaška)

FRESH ISLAND

Hitro rastoči festival hip-hopa in urbane glasbe je doslej gostil številne umetnike, kot so Wiz Khalifa, Migos, A$AP Rocky, Snoop Dogg. Letos lahko pričakujete imena, kot so Tory Lanez, Afro BLil Uzi Vert in drugi.

fresh-island.org
od 15. do 17. julija,
Zrće, Novalja (Hrvaška)

MELT!

Uro od Berlina se nahaja izletna točka Melt, ki je tudi popolna lokacija za urbani festival, na katerem lahko slišite, kakšen je nemški okus za glasbo. Čez dan boste lahko uživali v nastopih umetnikov v industrijskem kompleksu in se kopali v jezeru, zvečer pa na koncertih do zgodnjih jutranjih ur. Nastopili bodo Bon Iver, A$AP Rocky, Jorja Smith in drugi.

Melt!
od 19. do 21. julija,
Gräfenhainichen (Nemčija)

TOMORROWLAND

View this post on Instagram

We are all one.

A post shared by Tomorrowland (@tomorrowland) on

Eden največjih festivalov elektronske glasbe na svetu bo tudi letos v pravljično deželo pripeljal največja imena elektronske glasbe. Temo letošnjega festivala so poimenovali Knjiga modrosti (The book of wisdom), v njej pa se skrivajo svetovno znana imena, kot so Eric Prydz, Don Diablo, Martin Garrix in drugi.

tomorrowland.com
od 19. do 21. in od 26. do 28. julija,
Boom (Belgija)

METALDAYS

Ljubitelji metal glasbe boste tudi letos uživali v raju na zemlji. Festival Metal days je pridobil status popolnega kraja za počitnice, saj traja cel teden, na njem pa bodo tudi letos nastopile svetovno znane skupine: Akercocke, Arch enemy, Demons & Wizards, Finntroll in drugi.

metaldays.net
od 21. do 27. julija,
Tolmin (Slovenija)

KOLPA MUSIC FESTIVAL

Ob vstopu v festivalsko okolje vas bo popolnoma prevzel občutek pravljične dežele – pozabili boste na vse in se boste prepustili neokrnjeni naravi, reki Kolpi in kakovostnem programu na odrih. Uprizorjene bodo monokomedije, gledališke predstave in glasbeni nastopi z imeni, kot so Parni valjak, Siddharta, Elvis Jackson in drugi.

castlefestival.si
od 31. julija do 4. avgusta,
Kostel, vas Fara ob reki Kolpi (Slovenija)

PUNK ROCK HOLIDAY

Ob bistri Soči bodo glasbeni navdušenci ne samo občudovali njene globočine, ampak tudi doživeli edinstveno glasbeno izkušnjo. Letos pričakujemo bogat glasbeni program, ki ga kmalu razkrijejo na spletni strani.

punkrockholiday.com
od 6. do 9 avgusta,
Tolmin (Slovenija)

SZIGET

Na Madžarskem, v osrčju prestolnice, bo festival Sziget združil različne jezike, barve kože, nacije, običaje, interese … in z močjo raznovrstnosti spremenil naše okolje. Gostovali bodo Martin GarrixEd Sheeran, Post Malonein še mnoga znana imena.

szigetfestival.com
od 7. do 13. avgusta,
Budimpešta (Madžarska)

FM4 FREQUENCY

Eden večjih avstrijskih festivalov z dolgo tradicijo se lahko tudi letos pohvali z izjemno raznovrstnostjo glasbenih zvrsti. Množico festivalskih navdušencev bodo zabavali MacklemoreTwenty One PilotsSwedish House Mafia in številna imena glasbene industrije.

frequency.at
od 15. do 17. avgusta,
Sankt Pölten (Avstrija)

OVERJAM REGGAE

View this post on Instagram

@protoje inna di main stage! 🌞❤ THANK YOU, OVERJAM PEOPLE !!! ❤🌞 There are no words to describe the joy and the satisfaction of closing another edition of our festival, and everything was only possible thanks to YOU, big up yourself please !!! Overjam International Reggae Festival in year 2019 will take place from 15.-18.08., with even more powerful musical program and even better experience for you, our dear visitors. Once festival's line-up starts to shape up, we will inform you about running order and other activities. Please pay attention on Earliest and Early Bird Tickets offer in our MH Shop (http://bit.ly/OJ19-EarliestBird ) and save some bucks! ➡ EARLIEST BIRD will run until 31.08. Price is 80€ + 10% commission ➡ EARLY BIRD will be available from 01.09. until 31.10. Price 90€ + 10% commission ➡ Regular sale starts on 01.11.2018 Price 100€ + 10% commission GIVE THANKS AGAIN TO ALL THE BEAUTIFUL PEOPLE THAT VISITED OR WORKED AT FESTIVAL, FROM SECURITY TO TECHNICIANS AND ALL THE CREW… NUFF ❤ TO YOU !!! …and remember… OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL 2019 WILL BE MASSIVE !!!

A post shared by Overjam Reggae Festival (@overjam_festival) on

V Tolminu se bo tudi to leto vse treslo. Čarobno in edinstveno vzdušje, ki ga ustvarijo različni žanri reggae glasbe in subkulture – od ska do jungla, od duba do dancehalla –, je festival umestilo med 10 evropskih najboljših. Zion TrainRaggalution in druga imena, ki jih bodo organizatorji kmalu razkrili, bodo poskrbeli za divjo atmosfero.

overjamfestival.com
od 15. do 18. avgusta,
Tolmin (Slovenija)

SONUS FESTIVAL

Petdnevni techno party na plaži Zrće bo tudi letos gostil mednarodne zvezde, lokalne junake, podzemne super zvezde in zvezde v nastajanju. Vsako leto zberejo več kot 70 umetnikov techno glasbe, letos pa bomo lahko prisluhnili tem: Amelie Lens, Apollonia, Binh in drugim.

sonus-festival.com
od 18. do 22. avgusta,
Zrće, Novalja (Hrvaška)

DIMENSIONS

Alternativna elektronska glasba s široko paleto podzvrsti bo tudi letos navdušila vse pristaše housa, techna, worlda, disca … Udeleženci bodo pa na letošnji izdaji festivali plesali na ritme teh izvajalcev: Tony Allen & Jeff Mills, HuneeAlienata in mnogih drugih.

dimensionsfestival.com
od 28. avgusta do 1. septembra,
Pula (Hrvaška)

DEKMANTEL SELECTORS

Najboljša lokacija za uživanje je gotovo plaža. In na tej lahko slišite zvoke dobre glasbe. Okoli 2000 obiskovalcev bo uživalo na zabavi z manj znanimi umetniki, ki je videti, kot da ste prišli na privatno zabavo. Odri so postavljeni na odprtem prostoru, v bližini je tudi plaža. Letos bodo nastopili Palms Trax, Ben UFO, Young Marco in drugi.

Dekmantel Selectors
od 22. do 26. avgusta,
(Hrvaška)

OUTLOOK

Že desetletje Outlook združuje umetnike s celega sveta, da slavijo festivalsko vzdušje pod hrvaškim soncem. Organizatorji pravijo, da je Outlook treba doživeti iz prve roke, da ga razumemo. Letošnja udeležba jemlje dih, saj bodo nastopila največja imena svetovne glasbene scene. Nastopili bodo Andy C, Flohio, Shy FX in drugi.

outlookfestival.com
od 4. do 8. septembra,
Pula (Hrvaška)

LOLLAPALOOZA

Lani je Lollapalooza praznovala uspešno četrto pustolovščino v Berlinu. Ljubitelji ga imenujejo največji festival na prostem v Nemčiji. Letos bodo za dobro zabavo zadolženi Martin Garixx, HozierSwedish House Mafia in mnoga druga svetovno znana imena.

lollapaloozade.com
od 7. do 8. septembra
Berlin (Nemčija)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!