Kdaj veš, da je tvoj partner zrel za poroko?

Kdaj veš, da je tvoj partner zrel za poroko?

Res je, da dojemanje partnerskih odnosov ni več enako, kot je bilo še nekaj desetletij nazaj, a vseeno se zdi, da je v sodobni družbi poroka še zmeraj razumljena kot najvišja instanca razmerja. Vsi se moramo poročiti in če tega ne storimo, je v očeh večine z našo ljubeznijo nekaj narobe. Vse lepo in prav, a morda bi bilo smotrno, da najprej razmislimo o tem, ali je oseba sploh pripravljena na ta korak. Kdaj sploh veš, da je partner zrel za poroko?

Obstaja dve resničnosti. Če živiš z “nogami na tleh”, se zavedaš, da je verjetnost, da te bo zaročil in se bosta poročila, 50:50. Če živiš v romantični komediji s srečnim koncem, potem si prepričana, da se bosta zaročila in da ti bo kupil najlepši prstan. V javnosti te bo vprašal, ali boš njegova, dahnila bosta usodni da in živela srečno do konca svojih dni.

S tem, da imaš sanjav odnos do ljubezni, ni nič narobe, a morala bi se zavedati, da poroka ni zgolj sinonim za sanjske fotografije, ki jih objavimo na Instagramu, ali prstan, s katerim se hvalimo naokoli, temveč je potrdilo za iskrenost in harmonično vezo. Združena posameznika tvorita zdaj še močnejšo celoto, ki mora iti skozi dobro in zlo, zato je pomembno, da je moški (in tudi ženska) pripravljen prevzeti odgovornost za resnejši odnos. In kdaj veš, da tvoj partner zrel za poroko?

Kdaj veš, da je tvoj partner zrel za poroko?
Kdaj veš, da je tvoj partner zrel za poroko?

Skupaj sprejemata odločitve.

Spomni se, ko sta začela hoditi – tvoj dragi ti ni kar tako razlagal na dolgo in široko o svojih načrtih, ker jih morda ni niti imel, temveč je užival v trenutku in čakal, kaj bo prinesel jutrišnji dan.

Moški, ki razmišlja o tem, da bi se zavezal, že ustvarja načrte o prihodnosti in o njih govori s teboj in vajinima družinama. S takšnim pristopom potrjuje, da imaš pomembno vlogo v njegovem življenju.

100 % sta sprejela drug drugega.

Priporočljivo je, da živita nekaj časa skupaj, ker bosta le tako spoznala, kako se zares obnašata v vseh situacijah.

Ko ugotoviš, da se tvoj dragi strinja z vsem, kar bi rada počela v življenju oziroma to sprejema, in noben ne bo zaradi tega trpel, je to znak, da je zrel za poroko. Gre za to, da je pripravljen tolerirati tebe, tvoje odločitve in pogled na svet (in seveda ti njegove) v različnih obdobjih življenja.

Pritisk prijateljev.

Morda ti informacija o tem, da se bo poročil s teboj zaradi tega, ker so se poročili vsi njegovi prijatelji, ne bo ravno všeč, a pritisk družbe ima pomembno vlogo na moške odločitve, četudi tega ne priznajo. In prav je, da to tudi veš.

Vsak moški se zaveda, da lahko ostane edini ‘samski’ v družbi. Življenje se zelo spremeni, ko ugotovi, da so vsi njegovi prijatelji poročeni, le on je v “neresni zvezi”. Življenje postane drugačno, ko ugotovi, da kolegi nimajo več časa za vse neumnosti. In takrat hitro vse ideje o tem, da je poroka konec sveta, utihnejo.

Kaj je ženski pomembno pri izbiri moža?
Kaj je ženski pomembno pri izbiri moža?

Obstaja še veliko drugih pomembnih pokazateljev, da je tvoj partner pripravljen dahniti usodni da, kot so ljubezen, spoštovanje, zaupanje …, vendar poleg tega je pomembno tudi, da se vprašaš, kaj TI pričakuješ od svojega bodočega moža.

Pričakovanja se med ženskami se seveda razlikujejo, a sociologinja Christine B. Whelan je opravila raziskavo, v kateri so ženske rekle, da jim je najmanj pomembna finančna stabilnost bodočega moža, sledijo ji skrb za zdravje, ambicioznost in družabnost. Najpomembnejše jim je zavedanje, da se lahko na svojega partnerja zanesejo, da je zrel in čustveno stabilen.

Če še ne veš, kašna usoda te čaka, ti svetujemo, da – malo za šalo, malo za res – rešiš kviz, ki ti bo dal odgovor, s kom se boš poročila in kakšen bo tvoj bodoči mož! 🙂

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 prednosti samskega življenja: zakaj je čas, da nehate čakati na ljubezen