fbpx

Google Maps: izjemno koristna funkcionalnost, ki spreminja zemljevide

Google Maps tudi zaradi epidemije dodaja nove funkcionalnosti, ki uporabnikom in podjetjem omogočajo dvosmerno komunikacijo in vselej zelo sveže informacije o poslovanju podjetij. Če nove funkcije ne vidite takoj, boste morda morali počakati nekaj dni, preden se bo pojavila tudi v vaši aplikaciji.

Življenja brez Google Maps si marsikdo med nami ne more več predstavljati. Zamenjal je navigacijo naših avtomobilov, v vsakodnevnem tempu naših življenj pa postaja nepogrešljivo orodje. Pri Googlu tudi zaradi trenutne korona krize poskušajo uporabnikom ponuditi še boljše orodje in tako informacije še dostopnejše!

Google uvaja nov “vir informacij”, in sicer skupnost za Google Maps, za katero družba pravi, da vam bo pomagala biti na tekočem z vsemi najnovejšimi dogodki v vašem mestu, vključno z novimi odprtji restavracij in spremembami storitev v času epidemije. Funkcija bo na voljo na zavihku “Raziskovanje” v aplikaciji in bo zbirala vsa najnovejša mnenja, fotografije in objave, ki so jih v Google Mapsposlali lokalni strokovnjaki, trgovi, pa tudi ljudje, ki jih poznate.

Če spremljate ali vas zanima informacija o bližnji trgovini ali restavraciji, boste preko tega novega vira prejemali posodobitve. Če običajno prek aplikacije delite svoje preference za hrano in pijačo, pa jih boste zdaj videli tudi v ob samem viru. Tako bodo na primer tisti, ki jih zanima zdrava hrana, videli številne kraje, kjer strežejo zdravo hrano, poudarjene, oziroma izpostavljene v Google Maps.

Po Googlovih besedah ​​bo ta funkcija lokalnim podjetjem pomagala do boljše komunikacije s svojimi strankami. “Pri zgodnjem preizkušanju funkcionalnosti v sami krona krizi smo ugotovili, da je močno izboljšana funkcionalnost pomagala podjetjem pri komunikaciji. Tako lahko zdaj ljudje, ki iščejo podjetje, vidijo, ali lokalno podjetje ponuja novo storitev, ali ima spremenjen odpiralni čas oziroma ali ima restavracija mize na prostem,” so sporočili iz podjetja.

Google pandemije koronavirusa izrecno ne omenja, vendar je lahko videti, da so razvoj te funkcionalnosti nedavni dogodki izjemno pospešili. Z omejeno podporo so lokalna podjetja v mestih po vsem svetu dobila orodje za učinkovitejšo komunikacijo. V mestih, kot je New York, je nedavna raziskava, ki jo je izvedel The New York Times, pokazala, da bi se lahko do konca pandemije zaprla približno ena tretjina manjših podjetij v mestu. Tudi zaradi pomanjkljivih in premalo aktualnih informacij o podjetjih.

Novi vir informaciji v skupnosti v Google Zemljevidih ​​bo prikazan v vseh napravah Android in iOS po vsem svetu. Kot že rečeno, če nove funkcije ne vidite takoj, boste morda morali počakati nekaj dni, preden se bo pojavila v vaši aplikaciji.

Dodatne Informacije

google.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!