fbpx

Google Pixel 7a: srednje cenovni telefon, ki se ga konkurenca boji

Googlov najnovejši poceni telefon, Google Pixel 7a

Težko pričakovani Google Pixel 7a je bil končno predstavljen na Google I/O, zaradi česar je edina naprava, predstavljena na dogodku, ki je takoj na voljo za nakup. S privlačnim razmerjem med funkcijami in ceno je Google Pixel 7a morda pametni telefon, na katerega ste čakali.

Google Pixel 7a s pomembnimi nadgradnjami v zmogljivosti, zaslonu, kamerah in polnjenju je vsekakor vreden razmisleka, če iščete enega najboljših telefonov s sistemom Android ali najbolj poceni in razumno možnosti nakupa telefona. Poglobimo se v ključne specifikacije, ceno in primerjavo z drugimi napravami, vključno z Googlovim Pixel 7 in tekmeci, kot sta Samsung Galaxy A54 in iPhone SE.

Google Pixel 7a: ključne specifikacije

 • Začetna cena: 499 $ (cena v EU še ni znana)
 • Velikost zaslona: 6,1-palčni OLED (2400 x 1080, 429 ppi)
  Hitrost osveževanja: 90Hz
 • CPE: Tensor G2
 • RAM: 8 GB
 • Pomnilnik: 128 GB
 • Zadnja kamera: glavna 64 MP (f/1,89); 13 MP (f/2,2) ultraširoka
 • Sprednja kamera: 13MP (f/2.2)
 • Velikost baterije: 4.385 mAh
 • Življenjska doba baterije (ure:min): 10:05 (60Hz)
 • Hitrost žičnega polnjenja: 18 W
 • Brezžično polnjenje?: Da
 • Velikost: 6 x 2,8 x 0,4 palca / 152 x 72,9 x 9,0 mm
 • Teža: 6,8 unč / 193,5 gramov
 • Barve: oglje, morje, sneg, koralna (ekskluzivno za Google Store)

Google Pixel 7a datum izdaje in cena

Pixel 7a je na voljo za nakup od danes, uradna prodaja pa se bo začela med Googlovim I/O. Različico z 8 GB RAM-a/128 GB prostora za shranjevanje po ceni 499 USD lahko kupite pri svojih priljubljenih prodajalcih in mobilnih operaterjih. Google ponuja tudi edinstveno barvno možnost (Coral), če se odločite za nakup neposredno v njihovi trgovini.

Google Pixel 7a
Foto: Google

Kje je Google Pixel 7a možno kupiti že danes?!

Zadnja posodobitev 2023-05-11 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Čeprav je Pixel 7a nekoliko dražji od svojega predhodnika Pixel 6a, je Pixel 7a še vedno cenovno ugodnejši od običajnega Pixela 7, katerega maloprodajna cena je 599 USD. Če je nova cena previsoka, Pixel 6a ostane na voljo za 349 $ kot alternativa.

Oblikovanje in zaslon

Pixel 7a sledi Googlovemu trenutnemu oblikovalskemu jeziku, saj ima osrednji zaslon z luknjami, izrazito vodoravno palico kamere in aluminijaste stranice iz 100 % recikliranih materialov. Zaradi termoformirane plastične hrbtne strani in odpornosti proti prahu/vodi IP67 je trpežna izbira. Razpoložljive barve vključujejo oglje, sneg, morje in ekskluzivno koralno barvo Google Store.

6,1-palčni zaslon FHD OLED ima zdaj frekvenco osveževanja 90 Hz, kar je prvič v seriji Pixel a. Čeprav je 90Hz privzeto onemogočeno, ga lahko uporabniki omogočijo za bolj gladko izkušnjo.

Kamere in funkcije

Pixel 7a se ponaša z glavno kamero s 64 MP, kar je pomembna nadgradnja v primerjavi s kamero z 12 MP na Pixelu 6a. Vsebuje tudi ultraširoko kamero s 13 MP in sprednjo kamero s 13 MP, vse pa lahko snemajo videoposnetke 4K. Čeprav ni kamere za povečavo, senzor s 64 milijoni slikovnih pik omogoča učinkovito 8-kratno povečavo s povečavo Super Res Zoom.

Googlov nabor orodij za fotografsko programsko opremo vključuje Photo Unblur, Magic Eraser, nov način dolge osvetlitve in izboljšan Night Sight. Način pri šibki svetlobi naj bi bil dvakrat hitrejši in ostrejši od tistega na Pixel 6a.

Zmogljivost in baterija

Pod pokrovom Pixel 7a poganja isti nabor čipov Tensor G2, ki ga najdete v seriji Pixel 7. Na voljo je z 8 GB RAM-a in 128 GB pomnilnika, s čimer se izenačuje s svojimi konkurenti. Zmogljivost naprave bi lahko zasenčila nekatere telefone srednjega razreda, zahvaljujoč čipu Tensor.

Baterijo s 4385 mAh je mogoče polniti prek 18 W žičnega adapterja ali 7,5 W brezžičnega polnjenja, kar je še ena novost v seriji Pixel a. Nekoliko zmanjšana zmogljivost baterije v primerjavi s Pixel 6a ne bi smela bistveno vplivati na življenjsko dobo baterije.

Google Pixel 7a
Foto: Google

Funkcije programske opreme

Kot je bilo pričakovano, Pixel 7a prihaja z ekskluzivnimi funkcijami Android, kot so Call Assist, Clear Calling in Direct My Call. Za varnost ponuja odklepanje s prstnim odtisom pod zaslonom in odklepanje z obrazom kot Pixel 7. Googlove posodobitve Feature Drop bodo v prihodnosti prinesle tudi več funkcij samo za Pixel.

Prodajna napoved za Google Pixel 7a

Na papirju je Pixel 7a impresivna ponudba. Medtem ko ima Pixel 7 nekaj prednosti v smislu kakovosti kamere, hitrosti polnjenja, velikosti baterije in materialov, 7a še izstopa kot cenovno ugodna možnost. Zanimiva bo tudi primerjava Google Pixel 7a s Samsung Galaxy A54, saj ima Samsungov telefon večji in bolj gladeko izkušnjo “zaslona” ter dodatno kamero. Vendar pa bi Googlova programska oprema in procesor lahko prevesila tehtnico.

Pravi izziv je izbira med telefonoma Pixel 7a in Pixel 6a. S samo 100 USD razlike bodo uporabniki zlahka upravičili dodatne stroške za telefon, ki prejema posodobitve vsaj eno leto dlje. Prihodnost Pixela 7a je videti svetla in veseli smo, da se je na trgu pojavil “konkurenčni telefon”, ki ga z veseljem priporočamo.

Ostanite z nami za našo poglobljeno recenzijo Google Pixel 7a in ne pozabite preveriti drugih obvestil o strojni opremi Google I/O, vključno z Google Pixel Fold in tabličnim računalnikom Pixel.

Kje kupito Google Pixel 6a, 7, 7 pro – za najnižjo cene – najceneje

Znižano za 94,00 EUR
Znižano za 131,55 EUR

Zadnja posodobitev 2023-04-26 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Primerjava: Google Pixel 7a vs. Samsung Galaxy A54a

Pripravili smo hitro primerjavo le na podlagi podatkov na papirju. In zipostavili tako močne, kot šibke lastnosti tako enega kot drugega telefona. Kar vam lahko olajša nakupno odločitev.

Pixel 7a podpira 18 W žično polnjenje in 7,5 W brezžično polnjenje. Po drugi strani ima Samsung Galaxy A54 zmožnost hitrega polnjenja 25 W, kar pomeni, da se lahko polni hitreje kot Pixel 7a, če uporablja žični polnilnik. Ta hitrejša hitrost polnjenja je lahko pomemben dejavnik za uporabnike, ki potrebujejo hitro polnjenje svojih naprav med napornim delovnim dnevom. Medtem ko ima Google Pixel 7a 6,1-palčni zaslon OLED s frekvenco osveževanja 90 Hz, Samsung Galaxy A54 ponuja nekoliko večji 6,5-palčni zaslon Super AMOLED z višjo hitrostjo osveževanja 120 Hz. To pomeni, da Galaxy A54 zagotavlja bolj gladko in odzivno izkušnjo zaslona, kar bi lahko bil odločilni dejavnik za uporabnike, ki dajejo prednost kakovosti zaslona in zmogljivosti. Pixel 7a ima glavno kamero s 64 MP in ultraširoko kamero s 13 MP. V nasprotju s tem ima Samsung Galaxy A54 nastavitev trojne kamere, vključno z glavno kamero 64 MP, ultraširoko kamero 12 MP in senzorjem globine 5 MP. Dodatni senzor globine na Galaxy A54 omogoča boljši portretni način in učinke bokeh, kar bi lahko pritegnilo uporabnike, ki imajo radi negeneričen potretni način. A pri tem tudi Google Pixel 7a ni slab in ga obvlada z odliko.

Pomembno je vedeti, da na splošno uporabniško izkušnjo vpliva kombinacija dejavnikov, vključno s programsko opremo, procesorsko močjo in osebnimi preferencami. Medtem ko ima Samsung Galaxy A54 morda nekaj prednosti na določenih področjih, Google Pixel 7a še vedno ponuja impresivne lastnosti, kot sta zmogljiv procesor Tensor G2 in Googlova optimizacija programske opreme, zaradi česar bi lahko bil močan tekmec na trgu pametnih telefonov srednjega razreda.

Nakup Google Pixel 7a, Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 5G, Android Smartphone, 6,4 Zoll...
Samsung Galaxy A54 5G, Android Smartphone, 6,4 Zoll...
Kostenlose Garantieverlängerung auf 2,5 Jahre; Triple-Hauptkamera: Tolle Momente mit der 50...
539,00 EUR

Zadnja posodobitev 2023-05-11 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Dodatne Informacije

google.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.