Goran Vojnović: Jugoslavija, moja dežela v SNG Drama Ljubljana

Zadnjič posodobljeno: :

11. aprila je bila v SNG Drama Ljubljana premierno uprizorjena dramatizacija romana Jugoslavija, moja dežela Gorana Vojnovića. V režiji Ivice Buljana sta se na odru prepletali dve kontrastni podobi Balkana.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

SNG Drama Ljubljana

Organizator

SNG Drama Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

8 - 25 evrov

Goran Vojnović je v romanu Jugoslavija, moja dežela združil dve konstrastni podobi Jugoslavije: eno, kakršna ostaja v nostalgičnem spominu na otroštvo mnogih posameznikov, in drugo, kakršna je videti skozi oči nezaslepljenih odraslih. V dramatizaciji, katere avtor je Vojnović sam, se te dve podobi na odru prepletata hkrati in v gledalcih živo prebujata občutke razdvojenosti, s katerimi se soočamo vsakič ob problemu zločinov, ki so jih zagrešili naši dobri očetje, strici, sosedje ali znanci.

PREBERITE ŠE: 19. EXODOS – Bodoči arhivi: fokus Afrika

Jugoslavija, moja dežela
Jugoslavija, moja dežela

Premierna uprizoritev se je v režiji Ivice Buljana na velikem odru odvila 11. aprila, nostalgijo z grenkim priokusom pa bodo v nas vzbujali igralci, kot so Matjaž Tribušon, Nataša Barbara Gračner, Zvone Hribar, Maja Končar, Saša Tabaković, Jernej Šugman, Bojan Emeršič, Marko Mandić, Nina Ivanišin, Zvezdana Mlakar, Benjamin Krnetić, Iva Babić, Nina Valić in drugi. Ponovitve v aprilu bodo še 13., 16., 17., 20. in 24. aprila.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.drama.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pink October Yoga: Melon & Lime z jogo osvešča o raku dojk