Gorenje in Volkswagen: retro hladilnik, ki čaka, da ga parkirate v svojem stanovanju!

Hladilnik Gorenje Volkswagen
Zadnjič posodobljeno: :

Če bi bil legendarni kombi VW T1 bulli hladilnik, bi bil videti tako! Gorenje in Volkswagen sta predstavila retro hladilnik, ki ga je navdihnil legendarni kombi iz leta 1950. Gre za posebno serijo slovenskih hladilnikov Gorenje Retro, ki ima vse potrebno, da tako kot brezčasni kombi postane svetovna uspešnica. Javnost ga bo prvič v živo videla v Nemčiji na tamkajšnjem sejmu IFA Berlin 2016, že zdaj pa si lahko ogledate, kako bo videti.

Kaj se zgodi, ko imata hladilnik Gorenje in kombi Volkswagen T1 bulli otroka? To sta se vprašala tudi Gorenje in Volkswagen in nastal je retro hladilnik za staro in mlado. Gorenju sodelovanja niso tuja. Ora Ito, Philippe Stark in zdaj ima še skalp nemške znamke avtomobilov Volkswagen, ki je svetu dala enega od najbolj kultnih avtomobilov vseh časov – nesmrtno ikono, minibus VW T1 bulli.

PREBERITE ŠE: Gorenje by Starck – nova kolekcija kuhinjskih aparatov

Legendarni bulli je zaživel še kot hladilnik.
Legendarni bulli je zaživel še kot hladilnik.

Serijo slovenskih hladilnikov Gorenje Retro sestavljajo hladilniki, ki so zrcalna podoba brezčasnega kombija in bivalnika, ki je nastal po koncu 2. svetovne vojne in se zasidral v srca številnih generacij ter postal tako simbol miru in svobodnega življenja kot tudi življenjskega sloga. Vrata hladilnika so preslikava maske te večne ikone, vključno s prepoznavnim V-jem. Ne gre spregledati niti ročke vrat, ki je videti, kot bi jo sneli naravnost s kombija.

Minikombi Volkswagen T1 je kot navdih služil že marsikomu, upreti se mu ni moglo niti Gorenje.
Minikombi Volkswagen T1 je bil navdih že marsikomu, upreti se mu ni moglo niti Gorenje.

Kljub starinskemu videzu hladilnika, ki mu sij daje brušen krom, pa se ponaša z napredno tehnologijo ION Generation, ki z ionizacijo ustvarja idealno mikroklimo in s tem na naraven način skrbi za podaljšano svežino hrane. Hladilniki Gorenje Retro se bodo javnosti prvič predstavili na sejmu porabniške in zabavne elektronike, komunikacij in bele tehnike IFA Berlin 2016, ki bo potekal od 2. do 7. septembra 2016.

Se nam v prihodnosti obeta električni bulli?

O tem modeli si več preberite tu: Volkswagen Budd-e: sloviti Bulli za 21. stoletje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
gorenje.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ikea Kramp: trend preoblikovanja Ikea pohištva v unikatne kose