Filmski napovednik: Pr’Hostar – slovenska satirična komedija

Slovenski film Pr'Hostar
Zadnjič posodobljeno: :

Priljubljena slovenska YouTubova nanizanka Pr'Hostar se oktobra 2016 seli na velika platna. Režiserske vajeti filma o prigodah gorenjskih gavnarjev je prevzel Luka Marčetić (avtor serije Dan ljubezni in V dvoje), pri projektu pa sodeluje vsa originalna zasedba, to so Dejan Krupić, Aljoša Armuš, Haris Raković, Erik Margan, Mario Ćulibrk, Mateja Terseglav, Goran Hrvaćanin in Igor Kešina. Satirična komedija, osnovana na epizodah Pr'Hostar, v kinodvorane prihaja 27. oktobra 2016.

Slovenska satirična komedija Pr’Hostar je sprva zaživel kot YouTubova serija, štiri leta pozneje pa jo bo precej razširjeni originali zasedbi uspelo preliti na velika platna. Prigode gorenjskih ‘gavnarjev’ smo lahko spremljali v štirih epizodah, s svojo pristnostjo in realnostjo pa so postale pravi fenomen. Število ogledov posnetkov tako danes ekipa šteje v milijonih, a ustvarjalci niso zaspali na lovorikah in zdaj pripravljajo celovečerec. Zgodba temelji na četrti, (za zdaj) zadnji epizodi YouTubove serije, v kateri se odvija boj malega človeka proti pogoltni oblasti, ki si jo lahko ogledate spodaj.

NE SPREGLEJTE: Podarjamo superge Reebok in še številne druge športne nagrade


Slovenski film Pr’Hostar je zgodba o malih ljudeh velikega srca, umeščena na gorenjsko podeželje, v hirajoč hotel Pr’Hostar, kjer si v lase skačejo izkoriščevalski, stiskaški in pogoltni direktor ter muhasto osebje (aka necenzuriran glas ljudstva), prek katerih so ustvarjalci prikazali vsakodnevne frustracije navadnih delavcev, podvrženih zahtevam in kapricam nadrejenih. Čeprav so zaposleni včasih kruti in delno tudi krivi za klavrno stanje hotela, pa so predvsem resnični in človeški, zato se bomo gledalci z njimi zlahka poistovetili. Ko želi direktor hotel prodati kupcu s priležnico in tolmačem, med zaposlenimi završi in storili bodo vse, da ne izgubijo službe. Jim bo uspelo sabotirati prodajo? To bomo izvedeli 27. oktobra 2016.

Slovenski film Pr’Hostar:

Dodatne Informacije

Satirična komedija
Pr’Hostar
(Slovenija, 2016)

Režija: Luka Marčetić. Igrajo: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mario Ćulibrk, Luka Marčetić, Niko Zagode, Yulya Molina, Miri Bolte, Uroš Albert, Jože Robežnik.

V kinu od 27. oktobra 2016.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Filmski napovednik: Cruella (2021)