fbpx

Gymkhana 9 – Ken Block tokrat trpinči Forda Focusa RS RX

Gymkhana 9

Gymkhana 9 je sveže nadaljevanje dirkaške uspešnice, pod katero se podpisuje Ken Block. Kaj so gume naredile temu profesionalnemu reli vozniku? Očitno do njih goji hudo zamero, kajti še kar naprej jih kuri in muči, da reve cvilijo od bolečine. Če bi imeli sklopka, volan, zavor, pedale in gume pravice, bi ga gotovo obtožile, da nad njimi izvaja nasilje. Kaj si je Ken Block, ki tokrat trpinči Forda Focusa RX, privoščil v že devetem nadaljevanju oktanske serije Gymkhana, ki ima na YouTubu že prek 334 milijonov ogledov, izveste v osemminutnem posnetku, ki ponuja obilico užitkov za avtomobilske navdušence.

Ken Block se vrača h koreninam. Gymkhana 9 namreč postreže z več prvinske akcije in manj posebnih učinkov v stilu hollywoodske produkcije, v kateri se je izgubila dirkaška pristnost Gymkhane 8, posnete v Dubaju.

V Gymkhani 9 se Ken Block preganja s Fordom Focusom RX.
V Gymkhani 9 se Ken Block preganja s Fordom Focusom RX.

Tokrat se mimo stebrov, gum, prek robnikov in železniških tirov, kjer mu pot skoraj preseka vlak, in po robu pomola v družbi helikopterja ter visečega avtomobila preganja s 600-konjskim Fordom Focusom RX (900 Nm navora), dirkaško različico modela Ford Focus RS, ki so ga predelali pri britanskem M-Sportu. Pred tem je Block maltretiral Subaruje (Fiesto, Imprezo in Mustanga), ki so bili vsi prav tako s pogonom na štiri kolesa ter s prirejeno močjo in navorom motorja.

PREBERITE ŠE: Gymkhana 8 Ken Block se tokrat podi po Dubaju


V Gymkhani 9 je dimno zaveso spustil nad Buffalo (New York, ZDA), ki je zamenjal slikoviti Dubaj, po katerem se je Ken Block podil v osmici, ki je do zdaj najmanj gledana Gymkhana (v pol leta je zbrala slabih 20 milijonov ogledov). Največ ogledov ima sicer Gaykhana 5 (San Francisco, glej zgoraj), ki jih je na svoj račun vpisala že skoraj 87 milijonov.

Gymkhana 9 –  utrinki:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!