fbpx

Hišni ljubljenčki: 10 najbolj priljubljenih pasem srednje velikih psov

Foto: envato

Pri izbiri psa bodoči lastniki upoštevajo tudi velikost psa, ki ustreza njihovim življenjskim razmeram in željam. Za mnoge so idealni srednje veliki psi, ki lahko živijo tudi v stanovanju. Naslednjih deset pasem sodi med najbolj priljubljene hišne ljubljenčke in svojim lastnikom polepšajo, srečnejše in srečnejše življenje.

Labradorec

Gre za pasmo, ki je izredno mirna, topla saj na človeka deluje pomirjujoče. Gre za izredno zvesto pasmo, saj so najsrečnejši v človeški družbi. So inteligentni in jih je enostavno trenirati. Slovi tudi po svoji predanosti, empatiji, potrpežljivosti in eleganci, zaradi česar je idealen hišni ljubljenček za družine z otroki.

Ameriški Stafford terier

Ta pasma ni priporočljiva za ljudi, ki se bodo psu kadarkoli vdali ali tiste, ki mu ne bodo namenili dovolj časa. Oseba, ki želi stafforda, mora biti odgovorna, stabilna in pripravljena vlagati svoj čas in trud, da pes postane prijazen okolju v katerem živi. Ko bo enkrat navezan na svojega lastnika, ga bo Stafford nedvomno ljubil do konca življenja,saj postane njegovo središče sveta. Kratka dlaka zahteva zelo malo nege, zato jo je enostavno vzdrževati.

Beagle

Izjemno vzdržljivi in ​​vztrajni, beagli so znani po svoji energiji, ne glede na to, ali se igrajo z lastnikom ali raziskujejo naravo. Beaglovi radovednosti in energiji ni konca. So tudi zelo hitri psi in potrebujejo vsakodnevno telesno aktivnost. Imajo močan značaj, poln nežnosti, ki ga bodo z veseljem delili z vsemi družinskimi člani. Ta pasma ima kratko dlako, ki je enostavna za vzdrževanje.

Hrvaški ovčar

Hrvaški ovčar je zelo inteligenten pes z močno potrebo po človeški družbi. Ima veliko temperamenta, uravnotežen karakter in je zvest svojemu lastniku. Zanima ga vse, kar se dogaja okoli njega. Krasijo ga pogum, živahnost, vztrajnost, potrpežljivost in premišljenost.

Borderski ovčar

Borderski ovčar – Border Collie, je znan po svoji agilnosti, inteligenci in poslušnosti. Naredil bo vse, da bi ugajal svojemu lastniku. Je neverjetno inteligenten in poln energije, saj nenehno išče zaposlitev in povezavo z ljudmi. Gre za pasmo psa, s katerim se je potrebno veliko ukvarjati in bo z lastnikom z veseljem hodil na dolge sprehode.

Zlati prinašalec

Dlaka čudovite rumeno-zlate barve je glavni adut zlatega prinašalca. Nauči se lahko več kot 200 ukazov, zaradi česar je čudovit prijatelj, spremljevalec in pomočnik. Gre za pripadniki ene najbolj priljubljenih pasem na svetu. So mirne in blage narave, fantastično se razumejo z odraslimi, otroki in drugimi hišnimi ljubljenčki.

Boksar

Morda se sprva zdi nevaren, a boksar preprosto obožuje ljudi. Tej pasmi je pomembno, da ima lastnika, ki mu zna ljubezen povrniti, saj bo svojo neizmerno vračal. Ta prijazna in vesela pasma slovi po svoji sposobnosti, da v vsaki situaciji razveseli svojega lastnika. To bo storil tudi tako, da se bo “ponudil” za crkljanje, ko bo začutil, da je njegov lastnik depresiven ali žalosten. So aktivni in igrivi psi, ki naravnost obožujejo sprehode.

Koker španjel

Pripadniki te pasme so znani po svoji igrivosti in nežnosti. Veselo mahajo z repom, ko raziskujejo zunanji svet, radi se crkljajo in imajo radi družino. So ubogljivi in jih je enostavno trenirati.Dobro prenašajo tudi potovanja, zato bodo odlični spremljevalci, ko se odpravite na dopust.

Angleški buldog

Ta pasma je zelo potrpežljiva in umirjena. Če želite, da vaš kuža gleda televizijo z vami ali sedi poleg vas je buldog prava pasma za vas. Gre za izjemno inteligentno pasmo, katere pripadniki so lahko precej trmasti, če lastnik ni dovolj odločen. Angleški buldog mora spoštovati svojega lastnika, ker drugače so precej neubogljivi. Čeprav ima zelo nevaren izraz na obrazu, se pod številnimi gubami in nevarnim pogledom skriva čudovit karakter, ki ljubi ljudi.

Pudelj

Poleg tega, da je energičen, družaben, občutljiv in ljubeč, je pudelj pes, ki ga krasi izjemna inteligenca in sposobnost učenja. Ta pasma je na voljo v treh velikostih in njegova dlaka ne izpada. So izjemno pametni in aktivni psi, uživajo v sprehodu, teku, plavanju.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!