HOFER iz odsluženih delovnih oblačil naredil odejce za brezdomne živali

Zadnjič posodobljeno: :

Pri podjetju HOFER v okviru iniciative Danes za jutri že četrto leto izvajajo projekt Prijatelji živali, ki ga posvečajo osveščanju o pomenu ustrezne skrbi za živali. V času med svetovnim dnevom mačk in svetovnim dnevom psom so izbranim zavetiščem podarili odeje, sešite iz odsluženih HOFERjevih delovnih oblačil in tako poudarili tudi trajnostni vidik projekta.

Tokrat so 12 zavetiščem po Sloveniji darovali približno 1200 odej. Reciklirali so 6 palet odsluženih delovnih oblačil in jih spremenili v odejice.

Varovanje okolja je pomemben vidik HOFERjevega poslovanja, zato smo združili naš strateški projekt “Embalaža na HOFER misiji: Zmanjšaj. Ponovno uporabi. Recikliraj.” in ga povezali s projektom Prijatelji živali. Stara delovna oblačila smo tako predelali in spremenili v odejice, ki bodo zavetiščem za živali po Sloveniji prišle še kako prav. Na ta način smo nekaj dobrega naredili tako za živali kot za okolje,
so povedali pri HOFERju.

Prijatelji živali
Prijatelji živali

Odejice so razdelili tudi v zavetišče Horjul. Ob predaji je zavetišče obiskala psička Vicky, ambasadorka projekta, ki je v preteklosti številnim svojim prijateljem že poiskala nov dom. »V našem zavetišču je trenutno v oskrbi preko 15 pasjih in približno 60 mačjih oskrbovancev. Odejic smo se zelo razveselili, saj bodo našim oskrbovancem omogočile, da se bodo v zavetišču počutili varne. Prav tako nam omogočajo, da živalim ob prevzemu ponudimo nujno veterinarsko oskrbo. Ker so naša sredstva omejena, je vsaka pomoč dobrodošla. Seveda upamo, da jim bomo tudi s pomočjo te lepe geste že kmalu omogočili nov in skrben dom,« nam je povedal Jurij, oskrbnik živali v zavetišču Horjul. Ob tem je poudaril, da si vsaka žival, ne glede na okoliščine iz katerih prihaja, pasmo ali izgled, zasluži človekovo spoštovanje. »Prijatelji živali so tisti ljudje, ki s svojimi dejanji izkazujejo skrb, odgovornost in spoštovanje.«
Projekt Prijatelji živali so podprli tudi številni vplivneži, v imenu katerih je HOFER zavetišču podelil odejico, v zahvalo pa so z njimi delili fotografijo pasjega ali mačjega prijatelja, ki mu je bila odeja dodeljena.

Prijatelji živali
Prijatelji živali

Projekt Prijatelji živali so podprli tudi številni vplivneži, v imenu katerih je HOFER zavetišču podelil odejico, v zahvalo pa so z njimi delili fotografijo pasjega ali mačjega prijatelja, ki mu je bila odeja dodeljena. S sodelovanjem so Prijatelji živali postali:
Tanja Kocman in kuža Čarli,
Anamarija Goltes in kužka Hugo in Gia,
Antea in Uroš Bitenc ter kužka Sherlock in Polony,
Klemen Bunderla in kuža Chilly,
Lana Briški in mucek Neron,
Kaja Kočevar in mucek Chonky,
Nina Šeme ter mucek Koka in kuža Saba,
Mara Rogelja in mucek Nacho,
Mojca in kuža Manu,
Luka Žvižej in kuža Gizmo,
Kristina in Mitja in mucek Gingy,
Jerica Zupan in kuža Frenky.

Prijatelji živali
Prijatelji živali

Pri HOFERju so prepričani, da si vsaka žival zasluži varen dom, zato glas o odgovornemu ravnanju z živalmi širijo naprej. Pri tem poudarjajo, da so slovenska zavetišča polna zapuščenih kužkov in muck, ki že nestrpno čakajo na nove lastnike in posvojitev.

Prijatelji živali
Prijatelji živali

Dodatne Informacije

Več informacij na:
daneszajutri.hofer.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skoraj vse nadpovprečno inteligentne ženske imajo eno precej grdo navado!